Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011


Συνάντηση ΠΕΠΕ με Υπουργό Υποδομών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη.
Τα θέματα της συνάντησης αφορούσαν την εργασιακή εφεδρεία , το μισθολόγιο και το οργανόγραμμα.
Αναφορικά με το θέμα της εφεδρείας ο κ. Βορίδης επαναδιατύπωσε και στην ΠΕΠΕ την αποψή του ότι το μέτρο δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία πολλών οργανισμών με τον οριζόντιο χαρακτήρα του  .Τόνισε ότι έθεσε το θέμα και στο Υπουργικό Συμβούλιο , όπου και άλλοι Υπουργοί κατανόησαν την θέση του , ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα άλλα εμπλεκόμενα Υπουργεία για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων που δημιουργεί η εφεδρεία .
Ειδικότερα το απόγευμα θα συναντηθεί  με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλο για να συζητήσουν το θέμα .
Ο Υπουργός κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος για τον κλάδο της έλξης και το δίκαιο του αιτήματος μας, αφού του δόθηκαν γραπτώς τα στοιχεία , με τις 5.000 μέρες άδειες και αναπαύσεων που οφείλονται στους μηχανοδηγούς εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Μόνο χτες καταργήθηκαν 8 εμπορικές αμαξοστοιχίες στην Βόρεια Ελλάδα λόγω της έλλειψης προσωπικού !

Για το θέμα του μισθολογίου είπε χαρακτηριστικά ότι ακούει το αίτημα , αλλά είναι θέμα γενικότερης πολιτικής , ενώ για το θέμα του οργανογράμματος άκουσε την τοποθέτηση της ΠΕΠΕ  για τις αναγκαίες αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν σε αυτό που έχουν καταθέσει οι Διοικήσεις  ( με την παραμονή εδρών Βόλου και Δράμας) και απάντησε πως θα εξετάσει το θέμα .

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο νέος Υπουργός ζήτησε την συνεργασία με τους εργαζόμενους που όπως είπε χαρακτηριστικά  ξέρουν και τα κόλπα της κάθε δουλειάς .

Πριν από την ΠΕΠΕ ο Υπουργός είδε το προεδρείο της ΠΟΣ ενώ αργότερα θα έβλεπε και το σωματείο της ΕΡΓΟΣΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: