Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η τρόικα επιστρέφει και ανοίγει όλα τα «καυτά» ζητήματα


Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα και ανοίγει όλα τα ζητήματα που αφορούν την νέα δανειακή σύμβαση και το επικαιροποιημένο μνημόνιο που θα την συνοδεύει, ενώ θα πρέπει να εξειδικευτούν και τα επιπλέον μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ για την διετία 2013 -2014.
Παράλληλα θα επανεξετάσει ζητήματα και υποθέσεις που αποτελούν βασικές προτεραιότητες και της νέας κυβέρνησης όπως η συγχώνευση των ΔΕΚΟ, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και οι αποκρατικοποιήσεις.

Ποδαρικό θα κάνουν στις 6 Δεκεμβρίου τα πρώτα τεχνικά κλιμάκια , ενώ θα ακολουθήσουν οι επικεφαλής της στις 12 Δεκεμβρίου.

Μια μέρα νωρίτερα συνεδριάζει το ΔΝΤ για να δώσει και τυπικά το πράσινο φως στο ποσοστό που αντιστοιχεί στην έκτη δόση (2,2 δισ. ευρώ από τα 8 δισ. ευρώ). Η απόφαση αναμένεται να είναι θετική μετά και το πράσινο φως από το Eurogroup την προηγούμενη Τρίτη για τα υπόλοιπα 5,8 δισ. ευρώ.

Η τρόικα αναμένεται να επαναλάβει πως δεν μπορεί να υπάρξει νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών και θα ζητήσει περαιτέρω περιστολή των κοινωνικών παροχών , ψαλίδισμα των επικουρικών συντάξεων, κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Στην ατζέντα πάντα βρίσκεται για την τρόικα και το ζήτημα της μείωσης του Δημοσίου , με τα στελέχη της να έχουν αμφιβολίες για την εργασιακή εφεδρεία και να μην βγάζουν από την ατζέντα ακόμα και τις απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: