Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Μείωση αποδοχών με το πλαφόν

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Μείωση αποδοχών με το πλαφόν

100 - 780 ευρώ θα μειωθούν οι αποδοχές για περίπου 60.000 υπαλλήλους

Μείωση αποδοχών με το πλαφόν
Αυτό προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ενιαίο Μισθολόγιο με τον προσδιορισμό πλαφόν στην "προσωπική διαφορά", η οποία θα περιλαμβάνει το σύνολο των σημερινών ειδικών επιδομάτων.
Παράλληλα, περίπου 50.000 χαμηλόμισθοι υπάλληλοι θα καταγράψουν μικρές αυξήσεις στις συνολικές αποδοχές τους, ενώ το 80% των εργαζομένων στο Δημόσιο θα διατηρήσουν αμετάβλητο το ύψος των αποδοχών που λαμβάνουν σήμερα. Με το σχέδιο της κυβέρνησης το Ενιαίο Μισθολόγιο εφαρμόζεται μόνο στους νεοεισερχόμενους που δεν θα έχουν επιδόματα, ενώ υπάλληλοι με την ίδια προϋπηρεσία και τα ίδια προσόντα θα λαμβάνουν τον ίδιο βασικό μισθό, αλλά διαφορετικές συνολικές αποδοχές λόγω της "προσωπικής διαφοράς".
Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι όταν οριστικοποιηθεί το τελικό σχέδιο -υπολογίζεται περί τα τέλη Σεπτέμβρη- θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, όπου θα συζητηθεί εξαντλητικά μέχρι να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, και επισημαίνουν ότι "δεν θα αιφνιδιαστεί κανείς με το νέο μισθολόγιο".
Η επιλογή του σεναρίου ήπιας προσαρμογής των μισθών όμως διαμορφώνει ένα μισθολόγιο πολλών ταχυτήτων, με τη διατήρηση των μισθολογικών διαφορών μεταξύ υπαλλήλων ίδιων προσόντων που απασχολούνται σε διαφορετικά υπουργεία και των νεοδιόριστων. Η πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να τεθεί υπό την αίρεση της τρόικας, η οποία ξεκινά αύριο τις επαφές της από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τους τελευταίους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, οι βασικοί άξονες του νέου μισθολογίου θα είναι οι εξής:
Μείωση αποδοχών με το πλαφόν
  • Εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο σύνολο του πολιτικού προσωπικού των υπουργείων, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ, καθώς και των διοικητικών υπαλλήλων σε ειδικά μισθολόγια (π.χ. διοικητικοί υπάλληλοι στα δικαστήρια).
  • Μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου και σε χρονικό διάστημα 2 μηνών θα προσαρμοστούν στη φιλοσοφία των αμοιβών του Δημοσίου και οι αμειβόμενοι με ειδικά μισθολόγια, καθώς και οι ΔΕΚΟ, γεγονός που σημαίνει ότι θα καταγράψουν μειώσεις στις αποδοχές τους.
  • Καταργούνται όλα τα ειδικά επιδόματα και παραμένουν μόνο 4: το οικογενειακό, το επίδομα εορτών - αδείας (1.000 ευρώ ετησίως), το επίδομα παραμεθόριων περιοχών μετά τον επανακαθορισμό τους και το "ειδικών συνθηκών εργασίας".
  • Τα ποσά που αντιστοιχούν στα επιδόματα θα δίνονται στους υπάλληλους ως προσωπική διαφορά, για την οποία θα προσδιοριστεί ανώτατο πλαφόν.
Θεσμοθετούνται 6 βαθμοί, στους οποίους θα επανακαταταχθούν όλοι οι υπάλληλοι ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας τους. Ετσι, εργαζόμενοι με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία θα λάβουν τον ίδιο βασικό μισθό που θα είναι αυξημένος σε σχέση με τον σημερινό, αλλά θα διαφοροποιούνται στις συνολικές αποδοχές λόγω προσωπικής διαφοράς. Οι αυξήσεις στους μισθούς λόγω ωρίμανσης θα αφαιρούνται από την προσωπική διαφορά έως ότου εξαλειφθεί.
  • Οσο υφίσταται η προσωπική διαφορά θα ακολουθεί τον υπάλληλο μέχρι να βγει στη σύνταξη (δεν υπάρχει μεταβατικό στάδιο επταετίας).
Επίσης δυσκολότερες θα είναι οι βαθμολογικές προαγωγές, αφού καθορίζονται ποσοστά υπαλλήλων που θα περνούν από τον έναν βαθμό στον άλλο. Από τον εισαγωγικό βαθμό (6ο) στον επόμενο θα εισάγονται έπειτα από αξιολόγηση μέχρι το 100% των υποψηφίων, ενώ το ποσοστό θα μειώνεται δραστικά στους επόμενους βαθμούς για να φτάσει στο 20% των υπαλλήλων που θα επιδιώξουν να φτάσουν στον πρώτο βαθμό.
Μείωση αποδοχών με το πλαφόν
Ερώτημα παραμένει ποιος θα είναι ο αριθμός των μισθολογικών κλιμακίων, καθώς και τα χρόνια που απαιτούνται σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα προκειμένου οι υπάλληλοι να εξελίσσονται βαθμολογικά.
Προσωπική διαφορά
  • Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τη διατήρηση του ποσού των επιδομάτων -μετά την κατάργησή τους- ως "προσωπική διαφορά" έχει ανατρέψει τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς των αρμόδιων υπηρεσιών για το Ενιαίο Μισθολόγιο. Σενάρια κοστολογούνται διαρκώς από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το ΓΛΚ έχει προτείνει -σύμφωνα με πληροφορίες- την τοποθέτηση του πλαφόν για την "προσωπική διαφορά" στα 500-600 ευρώ, σενάριο που απορρίπτει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
  • Τα 2+2 σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το πλαφόν είναι: Οριο τα 1.500 ευρώ ή στο 100% του βασικού μισθού. Στην περίπτωση αυτή περίπου 30.000 υπάλληλοι, κυρίως των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, θα χάσουν από 100-280 ευρώ τον μήνα.
  • Οριο τα 1.000 ευρώ ή στο 75% του βασικού μισθού οπότε περίπου 60.000 υπάλληλοι θα χάσουν από 373-780 ευρώ μηνιαίως.
Τα υψηλά επιδόματα χάνουν
Μείωση αποδοχών με το πλαφόν
Ενας διοικητικός υπάλληλος ΔΕ άγαμος που εργάζεται στο υπουργείο Παιδείας ύστερα από 17 χρόνια λαμβάνει περίπου 1.395 ευρώ αν υπολογιστούν στον βασικό μισθό τα επιδόματα που λαμβάνει: προσωπική διαφορά 142 ευρώ, ειδική παροχή 85 ευρώ και κίνητρο απόδοσης 30 ευρώ περίπου. Αντίστοιχα, ένας συνάδελφός του στο υπουργείο Οικονομικών μόνο από το επίδομα ΔΙΒΒΕΤ παίρνει επιπλέον του βασικού 1.350 ευρώ.
Με πλαφόν στην προσωπική διαφορά τα 1.000 ευρώ, το σύνολο των αποδοχών του υπαλλήλου στο υπουργείο Παιδείας θα παραμείνει αμετάβλητο, αφού θα αφαιρεθούν 110 ευρώ από την προσωπική διαφορά για να ενσωματωθούν στον βασικό μισθό. Αντίστοιχα, ο συνάδελφός του θα χάσει περίπου 350 ευρώ.
Η παραγωγικότητα μετράει
Ωρίμανση μόνο εάν "πιαστούν" οι στόχοι
Η σύνδεση της μισθολογικής εξέλιξης με την παραγωγικότητα αποτελεί μια βασική παράμετρο του νέου μισθολογίου.
Η απόδοση των μισθολογικών ωριμάνσεων -πιθανότατα ανά διετία- θα δίνεται μετά από αξιολόγηση των υπαλλήλων και των υπηρεσιών, η οποία θα πραγματοποιείται βάσει στόχων που θα προσδιοριστούν σε ετήσια βάση.
Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης θα επωμιστεί το έργο της αξιολόγησης και για τον λόγο αυτό η ηγεσία του ΕΚΔΔΑ απέστειλε πρόσφατα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μια αρχική εισήγηση για το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και των υπηρεσιών.
Εάν ένας εργαζόμενος "πιάνει" το 50% των ετήσιων στόχων, σε συνδυασμό με τη θετική αξιολόγηση της υπηρεσίας του, θα λαμβάνει τη μισθολογική ωρίμανση κάθε διετία.
Βέβαια η διατήρηση των επιδομάτων ως προσωπική διαφορά διατηρεί τις μισθολογικές ανισότητες μεταξύ υπαλλήλων ίδιων προσόντων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι ακόμα και στο ίδιο γραφείο που θα λαμβάνουν διαφορετικούς μισθούς. Το γεγονός αυτό θα δημιουργήσει εμπόδια στην κινητικότητα παρά τη θεσμοθέτηση του "κρατικού υπαλλήλου", αφού κάθε εργαζόμενος θα "κουβαλά" μαζί του την "προσωπική διαφορά".

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Συνοπτικό Ιστορικό του Σιδηροδρόμου




Σιδηρόδρομος, τι νάναι άραγε αυτό το πράμα; Μα το λέει αυτή η ίδια η λέξη: «Σιδηρούς-σιδερένιος δρόμος», τίποτα περισσότερο ή λιγότερο· μόνο πως το κάθε όχημα που κινείται σ’ αυτόν τον σιδερένιο δρόμο δεν μπορεί να βγεί απ’αυτόν χωρίς αρνητικές συνέπειες. Εν ολίγοις, ο «σιδερένιος δρόμος» διαμορφώνει μια «σταθερή τροχιά» για ό,τι κινείται πάνω σ’αυτόν.

Η Ιστορία μάς λέει ότι τα πρώτα «μέσα σταθερής τροχιάς» μαρτυρούνται περί το 3000 π.Χ. στην εποχή τών Σουμερίων και τών διαδόχων τους τών Βαβυλωνίων, οι οποίοι επενδύοντας με λίθους το εσωτερικό μέρος τών αυλάκων που δημιουργούσαν τα τροχήλατα οχήματα τής εποχής πάνω στους τότε δρόμους με τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συχνότητα., δημιούργησαν τους προδρόμους τών σημερινών σιδηροτροχιών, τις «λιθοτροχιές». Έτσι, αυτές οι λιθοτροχιές διεμόρφωσαν τα πρώτα συστήματα μέσων σταθερής τροχιάς, τούς «λιθοδρόμους». Αυτό το «λιθοδρομικό» σύστημα έφτασε στο απόγειό του κατά την εποχή τού Περικλέους, όπου μάλιστα εφαρμόστηκε η πρώτη ιστορικώς καταγεγραμμένη αλλαγή τροχιάς, η «εκτροπή». Κατόπιν ακολούθησε η δημιουργία διακλαδώσεων, παρακαμπτηρίων και συνδετικών τροχιών με αποτέλεμα οι μέχρι τότε αυτόνομες λιθοτροχιές να διαμορφώσουν πλέον ένα λειτουργικό πλέγμα που να παραπέμπει στα χαρακτηριστικά ενός δικτύου, όπως αυτό νοείται σήμερα.

Πολύ αργότερα, στην Μεσαιωνική Ευρώπη, συναντάμε τις «ξυλοτροχιές», οι οποίες εδράζονται πάνω σε πέτρινους όγκους κι αυτοί, με τη σειρά τους, πάνω σε θρύμματα πέτρας ή και άμμο για την εξομάλυνση τών μικροανωμαλιών τού εδάφους. Έτσι έχουμε μια προσεγγιστική εικόνα τής μελλοντικής μορφής μιάς σιδηροδρομικής επιδομής. Αυτές οι ξυλοτροχιές βρίσκουν πεδίο εφαρμογής σε διάφορα ορυχεία, όπου η χρήση τού «ξυλοδρόμου» διαμορφώνει ένα ευέλικτο και αποδοτικό σύστημα μεταφοράς τών εξορυγμάτων τους. Οι πρώτες απεικονίσεις τέτοιων οχημάτων, ωθουμένων από εργάτες, ανάγονται στο 1350μ.Χ. Με την έκρηξη τής πρώτης βιομηχανικής επανάστασης, κατά τον 18ο αιώνα, εφαρμόστηκε η ιππήλατη έλξη όπου στα ιστορικά ιππήλατα δίκτυα, τα wagonways που λειτουργούν σε ανθρακωρυχεία και μεταλλουργεία τής Βρετανίας, εφαρμόζεται η σιδηροτροχιά και ο ονυχοφόρος μεταλλικός τροχός. Μετά λοιπόν από αυτό το εξελικτικό βήμα, τον Ιούλιο τού 1803 τίθεται σε λειτουργία ο πρώτος ιπποσιδηρόδρομος δημοσίας χρήσεως στον κόσμο με αποκλειστική εφαρμογή στις εμπορευματικές μεταφορές. Αυτός ο ιπποσιδηρόδρομος ήταν ο ιστορικός Surrey Iron Railway και τα εγκαίνιά του σηματοδοτούν ένα σημαντικότατο σταθμό στην εξέλιξη τού Σιδηροδρόμου, ο οποίος μεταπήδησε από την κατηγορία τού «εργαλείου» σε αυτήν τού κοινωνικού αγαθού. Οι ιπποσιδηρόδρομοι όμως εξυπηρετούσαν μόνο τις εμπορευματικές μεταφορές διότι, αφ’ενός μεν δεν είχαν ακόμη τη δυνατότητα ανταγωνισμού ως προς τις άμαξες, αφ΄ετέρου δε υπήρχαν επιφυλάξεις ως προς την ασφάλειά τους.

Κατά την ίδια εποχή τού 1803, ο πρωτοπόρος Βρετανός εφευρέτης Richard Trevithick μετέτρεψε την ατμομηχανή σε ατμάμαξα κι έτσι η Βιομηχανική Επανάσταση άρχισε να τρέχει πάνω σε σιδηροτροχιές. Πάντως, ο ατμήλατος Σιδηρόδρομος χρονικώς δεν ταυτίζεται με την πρώτη Βιομηχανική Επανάσταση, η έναρξη τής οποίας οριοθετείται με την Γαλλική Επανάσταση, στο 1789. Είναι όμως ο πλέον σημαντικός καταλύτης αυτής τής Βιομηχανικής Επανάστασης, καθ’όσον συνέδεσε υπερτοπικώς τις πρώτες ύλες με τα μέσα παραγωγής και ακολούθως εξακτίνωσε τα παραγόμενα προϊόντα προς τα διάφορα καταναλωτικά σημεία. Χαρακτηριστικώς αναφέρεται ότι 4 ατμάμαξες ήσαν αρκετές για να υποκαταστήσουν 50 άλογα και 200 εργάτες. Βέβαια η ταχύτητα ήταν πολύ μικρή, τόσο που η μηχανοδηγός όχι σπάνια συνόδευε την ατμομηχανή του με τα πόδια· έτσι η μετακίνηση ανθρώπων ήταν ακόμη ασύμφορη. Πάντως, η έννοια τών επιβατικών μετακινήσεων σηματοδοτήθηκε μόνο μετά την εφαρμογή τής μηχανικής έλξης, και γεγονός παραμένει ότι η είσοδος τού ατμήλατου Σιδηροδρόμου επέφερε την απόλυτη κυριαρχία του στις χερσαίες μεταφορές.



Η ατμομηχανή του Richard Trevithick


Έτσι, το 1829 ο αυτοδίδακτος αλλά ευφυής πρακτικός μηχανικός Γεώργιος Στέφενσον δημιούργησε την «Rocket», την πρώτη ουσιαστικώς αποτελεσματική ατμάμαξα στην ιστορία τού Σιδηροδρόμου. Χαρακτηριστικώς σημειώνεται ότι κατά το ίδιο έτος πραγματοποιήθηκε ο ιστορικός διαγωνισμός ατμαμαξών στο Rainhill, όπου η «Rocket» επρώτευσε με την πρωτοποριακή, για την εποχή εκείνη εκείνη, ταχύτητα τών 46,9 χιλιομέτρων την ώρα.. Βέβαια, ο Στέφενσον δεν υπήρξε ο μεγάλος εφευρέτης όπως ο Newcomen, o Watt, o Trevithick ή ο Foulton. Ήταν όμως ο οξύνους και ο πρώτος τεχνικός που συναρμολόγησε κατά ορθολογικό τρόπο τα διάφορα τεχνικά στοιχεία τής ατμάμαξας, δημιουργώντας μ’αυτόν τον τρόπο μία μηχανή που μπορούσε να εγγυηθεί το μέλλον της. Με εφαλτήριο αυτήν την καινοφανή εφαρμογή στην τεχνική τών ατμαμαξών, τον Σεπτέμβριο τού 1830 τίθεται σε λειτουργία ο Σιδηρόδρομος Λίβερπουλ-Μάντζεστερ, το πρώτο «μοντέρνο» σιδηροδρομικό δίκτυο στον κόσμο. Αυτό το 61 χιλιομέτρων δίκτυο διαθέτει διπλή τροχιά (γραμμές) καθ’όλο του το μήκος και οι συρμοί κινούνται βάσει προκαθορισμένων δρομολογίων. Η μεγάλη λοιπόν επιτυχία αυτής τής γραμμής έγινε το εφαλτήριο τής ραγδαίας εξάπλωσης τού Σιδηροδρόμου σε Ευρώπη και Αμερική. Ήδη δε από το 1840 οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες διαθέτουν τα δικά τους δίκτυα και στις ΗΠΑ αρχίζουν οι συζητήσεις για τη σιδηροδρομική σύνδεση τής ατλαντικής ακτής με την αντίστοιχη τού Ειρηνικού ωκεανού. Η βασική σιδηροδρομική διαφοροποίηση μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ έγκειται στο γεγονός ότι στην πρώτη ο Σιδηρόδρομος προσαρμόστηκε σ’ένα περιβάλλον ήδη υπάρχον από την π.Χ. εποχή, αρχικώς αγροτικό και εξελισσόμενο προς το βιομηχανικό, συνδέοντας πολίσματα ήδη από αιώνων γνωστά. Αντιστρόφως, στις ΗΠΑ είναι ο Σιδηρόδρομος αυτός που διεμόρφωσε τη χώρα. Εκεί, τα καραβάνια τών πιονέρων ακολουθούσαν τήν κατασκευή τής κάθε σιδηροδρομικής γραμμής και οι καταυλισμοί που εδημιουργούντο κατά μήκος της, γρήγορα μετετρέποντο σε πόλεις, τών οποίων το πρώτο και εμβληματικό κτήριο δεν ήταν παρά ο Σιδηροδρομικός τους Σταθμός.




Η «Rocket»

Ως προς το τροχαίο υλικό παρατηρείται ότι οι αρχικές ατμάμαξες ήσαν βρετανικής κατασκευής συνοδευόμενες από επίσης βρετανικό προσωπικό. Επόμενο ήταν η «Γηραιά Αλβιών» να εξάγει μαζί με τις ατμάμαξες και τα δικά της λειτουργικά χαρακτηριστικά με σημαντικότερο εκείνο τού τυπικού εύρους τής γραμμής, τα 1435 χιλιοστά. Αυτή η διάσταση προήλθε από τα ανθρακωρυχεία τού Willington στο Newcastle τού 1765, για να μετεξελιχθεί σε διεθνές πρότυπο. Βέβαια, χώρες με ισχυρή τεχνική αντίληψη και δομές, όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Γερμανία σύντομα θα αναπτύξουν τη δική τους αυτοδύναμη σιδηροδρομική τεχνογνωσία και βιομηχανία και θα καταστούν δυναμικοί ανταγωνιστές τών Βρετανών στην παγκόσμια σιδηροδρομική αγορά. Επόμενο λοιπόν ήταν ο Σιδηρόδρομος κατά το δεύτερο ήμισυ τού 19ου αιώνος να επεκταθεί σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη. Παγκοσμίως τα δίκτυα συνεχώς επεκτείνονται και ο σιδηρόδρομος γίνεται πρωτοπόρος δημιουργός νέων ανακαλύψεων αλλά και εφαρμογέας επιστημονικών και τεχνικών καινοτομιών τής εποχής αυτής. Έτσι λοιπόν το 1879 ο Γερμανός Werner von Siemens κατασκεύασε την πρώτη ηλεκτράμαξα και δυό χρόνια αργότερα, το Βερολίνο θα γίνει η πρώτη πόλη που θα αποκτήσει ηλεκτροκίνητο τραμ. Η εξέλιξη τής ηλεκτρικής έλξης υπήρξε ραγδαία και θα μονοπωλήσει γρήγορα τους αστικούς και τους μητροπολιτικούς Σιδηροδρόμους, αλλά μόνον όταν θα διανύεται η δεκαετία τού’30 θα αρχίσει να ανταγωνίζεται την ατμάμαξα στις υπεραστικές διαδρομές και μόνον η μεγάλη πετρελαιική κρίση τού ’70 θα δικαιολογήσει το σημαντικό επενδυτικό κόστος εγκατάστασης ηλεκτροκίνητων γραμμών. Πάντως το πρώυο ήμισυ τού 20ου αιώνος οριοθετεί την κορυφαία χρονική περίοδο τού Σιδηροδρόμου με τα δίκτυα να φτάνουν στο απόγειό τους, η σιδηροδρομική επιχειρηματικότητα να διαμορφώνει πρότυπες καταστάσεις και η οργανωτική διάρθρωση τών σιδηροδρομικών συστημάτων να βρίσκεται πέρα από κάθε αντίστοιχη τεχνοεπιχειρηματική δομή.



Η αρχή τού δευτέρου ημίσεως τού 20ου αιώνος σηματοδοτεί την έναρξη τής εποχής τής ντηζελοκίνησης. Κι αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες: Στην αφθονία και στις προσιτές τιμές τών υγρών καυσίμων και στον προσανατολισμό τής αμερικανικής βιομηχανίας στην παραγωγή ντηζελαμαξών, γεγονός που επηρεάζει προς αυτήν την κατεύθυνση το παγκόσμιο σιδηροδρομικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Κι αυτό διότι η ντηζελάμαξα διαμορφώνει μια μηχανή γενικώς ισχυρότερη από την συμβατική ατμάμαξα και η δρομολόγησή της δεν απαιτεί σημαντικά νέα έργα γραμμής. Από την άλλη πλευρά, η ηλεκτρική έλξη είναι μεν ισχυρότερη τής νηζελοκίνησης, αλλά απαιτεί σημαντικά επενδυτικά έργα για την ηλεκτρική τροφοδοσία τού συστήματος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ντηζελοκίνηση προβάλλεται ως ελιξήριο για τα δίκτυα τών ανεπτυγμένων χωρών, που επιθυμούν την βελτιστοποίηση τής απόδοσης τών επενδύσεών τους.






Και ακολουθεί η λαίλαπα τού αυτοκινήτου, εκφραστή τού περίφημου «αμερικανικού ονείρου». Κύριοι φορείς αυτού τού απατηλού ονείρου ήσαν: η General Motors ως ηγέτις, με παρατρεχάμενους την Standard Oil, την Mack, την Philips Petroleum και την Firestone. Αυτοί δημιούργησαν το αδηφάγο «Oil and Automobil Lobby» που επέβαλε την κατάργηση δεκάδων αμερικανικών δικτύων (ειδικότερα Τραμ) και παραλλήλως επενέβη σκανδαλωδώς στην συγκοινωνιακή πολιτική χωρών που ευρίσκοντο στην σφαίρα πολιτικής επιρροής τών ΗΠΑ, όπως η Ελλάδα, με σκοπό την πώληση τής λάμψης τού «αμερικανικού ονείρου», τού αυτοκινήτου.

Αυτήν περίπου την εποχή η Γαλλία και η Ιαπωνία δρομολογούν τα πρώτα τραίνα «υψηλών ταχυτήτων»· όρος για ταχύτητες άνω των 200 χλμ/ώρα. Σήμερα δε, στις αρχές τού 21ου αιώνος, όπου το γαλλικό TGV προσήγγισε την ωριαία ταχύτητα τών 574,8 χιλιομέτρων και όπου έχουν αναπτυχθεί οι ταχείς διευρωπαϊκοί άξονες με εμπορικές ταχύτητες έως 350 χλμ/ώρα, αποδεικνύεται ότι οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτικές επιλογές προς την σιδηροδρομική συγκοινωνιακή λύση, ήσαν οι απολύτως ορθές. Εν ολίγοις, ο Σιδηρόδρομος για αποστάσεις έως 1000 χιλιόμετρα έχει υπερισχύσει στον ανταγωνισμό τόσο με το αυτοκίνητο όσον και με αυτό τούτο το αεροπλάνο. Σημειώνεται δε, ότι τις ευρωπαϊκές επιλογές και τις αντίστοιχες πρακτικές τις μιμούνται και άλλες χώρες. Χαρακτηριστικώς αναφέρεται ότι ως και οι ΗΠΑ αγοράζουν ευρωπαϊκή τεχνολογία για τον εκσυγχρονισμό τών παραμελημένων επιβατικών τους μεταφορών. Αξίζει όμως να διευκρινισθεί ότι στις ΗΠΑ, τα σκήπτρα τών εμπορευματικών μεταφορών σταθερώς τα κατέχει ο Σιδηρόδρομος, και γενόμενες προσπάθειες από αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες καυσίμων για τον περιορισμό τού ρόλου του, απέβησαν επί ματαίω.

Ως προς τη χώρα μας, υπενθυμίζεται ότι το πρώτο σιδηροδρομικό δίκτυο, αυτό τού Αθηνών-Πειραιώς, λειτούργησε το έτος 1869 και ότι το μεγαλύτερο μέρος τού σιδηροδρομικού μας δικτύου δημιουργήθηκε μεταξύ τών ετών 1882-1909 κυρίως χάρις στις προσπάθειες τού Χαριλάου Τρικούπη. Δυστυχώς, η μόνη χιλιομετρική του αύξηση σημειώθηκε με την ενσωμάτωση τών οθωμανικών δικτύων Μακεδονίας και Θράκης μεταξύ τών ετών 1912-1920. Σήμερα όμως, μπορούμε να πούμε ότι ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος βρίσκεται σε μια τροχιά ανάκαμψης παρά τις προσπάθειες διαφόρων κακοπληροφορημένων, περί τού αντιθέτου.
Αν οι κατακτητές θεωρούνται οι μηχανοδηγοί της ιστορίας, τότε οι κατακτητές της σκέψης θα πρέπει να θεωρούνται οι κλειδούχοι, που χωρίς να τους αντιλαμβάνεται ο ταξιδιώτης, καθορίζουν την κατεύθυνση του ταξιδιού.

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Αναγνωριζόμενοι χρόνοι ασφάλισης

  • Χρόνος πραγματικής ασφάλισης (ή προαιρετικής)

  • Χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας
(Εξαγοράζεται με επιβάρυνση 20% (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) επί του μισθού που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς. Στις περιπτώσεις που θεμελιώνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1.1.2011 μέχρι 31.12.2014 το ποσό εξαγοράς μειώνεται κατά 30% και για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1.1.2015 και εφεξής, το ποσό εξαγοράς μειώνεται κατά 50%.

  • Χρόνος γονικής άδειας ανατροφής παιδιών
Εξαγοράζεται με επιβάρυνση 20% (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του μισθού του χρόνου υποβολής της αίτησης εξαγοράς.

  • Χρόνος επιδότησης λόγω ασθενείας (μέχρι 300 ημέρες)
Συνυπολογίζεται (χωρίς εξαγορά) μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος, όχι όμως για τον προσδιορισμό του δικαιούμενου ποσού σύνταξης.

  • Χρόνος επιδότησης τακτικής ανεργίας (μέχρι 300 μέρες)
Συνυπολογίζεται (χωρίς εξαγορά) μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος, όχι όμως για τον προσδιορισμό του δικαιούμενου ποσού σύνταξης.

  • Χρόνος εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών (μέχρι 2 έτη)
Συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης και εξαγοράζεται με επιβάρυνση 20% (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) επί του μισθού του χρόνου υποβολής της αίτησης.

  • Χρόνος σπουδών για την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης σχολής της ημεδαπής και της αλλοδαπής καθώς και ο χρόνος σπουδών μετά τη συμπλήρωση του 17ου έτους της ηλικίας, σε μέσες επαγγελματικές σχολές, ο οποίος είναι ίσος με τα κατά τον χρόνο αποφοίτησης επίσημα ακέραια χρόνια σπουδών της οικείας σχολής. Συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης και εξαγοράζεται με επιβάρυνση 20% για τους φορείς κύριας ασφάλισης και 6% για τους φορείς επικουρικής ασφάλισης επί του 25πλασίου του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

  • Χρόνος ανεργίας μετά την υπαγωγή στη ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και το Δημόσιο
Συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης και εξαγοράζεται με επιβάρυνση 20% για τους φορείς κύριας ασφάλισης και 6% για τους φορείς επικουρικής ασφάλισης επί του 25πλασίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

  • Χρόνος κύησης και λοχείας (που προβλέπεται από την ΕΓΣΣΕ)
Συνυπολογίζεται (χωρίς εξαγορά) μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όχι όμως για τον προσδιορισμό του δικαιούμενου ποσού σύνταξης.

  • Χρόνος απεργίας
Συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση  του ποσού της σύνταξης και εξαγοράζεται με επιβάρυνση 20% (ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) επί των μισθών του χρόνου υποβολής της αίτησης.

  • Πλασματικός χρόνος του άρθρου 141 του ν. 3655/2008 ανεξάρτητα του χρόνου γέννησης των παιδιών.
 Συνυπολογίζεται και για τη συμπλήρωση του χρόνου συνταξιοδότησης και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης – είναι 1 χρόνος για το πρώτο παιδί και από 2 χρόνια για το δεύτερο και τρίτο και καλύπτει και τις γεννήσεις που έγιναν πριν από την 1.1.2000.

  • Χρόνος μαθητείας (μέχρις 1 έτους)
Συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης και εξαγοράζεται με επιβάρυνση 20% για τους φορείς κύριας ασφάλισης και 6% για τους φορείς επικουρικής ασφάλισης επί του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη που ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

  • Χρόνος αποδεδειγμένης άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας.
Πριν από την εγγραφή στα Μητρώα του ΟΑΕΕ και μέχρι 5 έτη εφόσον δεν είχαν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές.

  • Χρόνος κατά τον οποίο ο ασφαλισμένος έλαβε σύνταξη αναπηρίας
Συνυπολογίζεται για τη συμπλήρωση των ελάχιστων προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη συνταξιοδότηση λόγω γήρατος.

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ
Πώς θα υπολογίζεται η εξαγορά τους

  • Στρατιωτική θητεία
Αποδοχές (ως την ανώτατη ασφαλιστική κλάση 2.433 ευρώ) επί 20% επί μήνες στρατιωτικής θητείας – ποσό εξαγοράς με δόσεις.
α) Έκπτωση 15% για εφάπαξ εξόφληση
β) Όποιος θεμελιώνει δικαίωμα από 1.1.2011 έως 31.12.2014 θα έχει έκπτωση 30%.
γ) Όποιος θεμελιώνει δικαίωμα από 1.1.2015 θα έχει έκπτωση 50%.

  • Γονική Άδεια
Σήμερα 25 επί 33,04 επί 20% = 165,2 ευρώ για κάθε μήνα με δόσεις για τους
Ασφαλισμένους του ΙΚΑ, 25 επί 33,04 επί 37,5% = 309,75 ευρώ για κάθε
μήνα με δόσεις για τους ασφαλισμένους της Τραπέζης Ελλάδος.
Καταβολή εφάπαξ, έκπτωση 15%.
ΗΑΕ = ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη (σήμερα 33,04 ευρώ).

  • Ο χρόνος επιδότησης ασθενείας καθώς και ο χρόνος επιδότησης ανεργίας έως 1 έτος ισχύει ή υφίσταται χωρίς καταβολή εισφορών.

  • Εκπαιδευτική άδεια (άνευ αποδοχών) έως δύο χρόνια και χρόνος απεργιών.
Αποδοχές ημερομηνίας αίτησης επί ποσοστό εισφοράς, συνεισφοράς κάθε Ταμείου (%) επί μήνες εξαγοράς = Ποσό εξαγοράς (π.χ. για τους ασφαλισμένους στην Εθνική Τράπεζα: αποδοχές 3.000 επί 37,5% επί 1 μήνα = 1.125 ευρώ κάθε μήνα).

  • Χρόνος σπουδών (πριν από την ασφάλιση)
Ανώτατες – ανώτερες σχολές μετά το 17ο έτος της ηλικίας.
25πλάσιο επί ΗΑΕ επί 20% επί μήνες σπουδών = Ποσό εξαγοράς, π.χ. 25 επί 33,4 επί 20% = 165,20 ευρώ ο κάθε μήνας με δόσεις και έκπτωση 15% για εφάπαξ καταβολή για την κύρια σύνταξη.
Επικουρική: 25 επί 33,04 επί 6% = 49,56 ευρώ κάθε μήνας με δόσεις και έκπτωση 15% για εφάπαξ καταβολή.

  • Χρόνος ανεργίας μετά την υπαγωγή στην ασφάλιση, εξαγορά όπως ακριβώς ο χρόνος σπουδών (περίπτωση 5η).

  • Πλασματικός χρόνος για τα παιδιά ανεξάρτητα την ηλικία τους.
1 παιδί : 1 χρόνος
2 παιδιά : 3 χρόνια
3 παιδιά και πάνω : έως 5 χρόνια
Χρήση του πλασματικού χρόνου κάνει η μητέρα, όχι όμως για να θεμελιώσει δικαιώματα ως μητέρα ανήλικων τέκνων. Αν δεν κάνει χρήση, τότε ο πλασματικός χρόνος προσμετράται από τον πατέρα.
Τονίζεται ότι οι χρόνοι που αναγνωρίζονται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή για προσαύξηση του ποσού της σύνταξης αρχίζουν από 1.1.2011 και αφορούν τους ασφαλισμένους που συγκεντρώνουν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις:
α) Θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα κατ’ αποκλειστικότητα από 1.1.2011 και εφεξής
και β) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3.600 μέρες ή 12 έτη ασφάλισης.
Επομένως οι διατάξεις του άρθρου 40 και της παρ. 12 του άρθρου 47 του νόμου 2084/92 εφαρμόζονται μέχρι 31.12.2010 και αφορούν όλους όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31.12.2010, ανεξάρτητα αν ασκήσουν το δικαίωμα αυτό μέχρι 31.12.2010 ή από 1.1.2011 και εφεξής.
Εξάλλου με τις νέες διατάξεις επαναπροσδιορίζονται οι χρόνοι που μπορούν να προσμετρηθούν ή να αναγνωριστούν με εξαγορά τόσο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή για προσαύξηση δικαιώματος ή για προσαύξηση του ποσού αυτής. Επιπλέον καθορίζεται η κλιμάκωση του χρόνου τον οποίο μπορεί να προσμετρήσει ή να αναγνωρίσει κάθε ασφαλισμένος ανάλογα με το χρόνο συνταξιοδότησής του ως εξής:
            Μέχρι 4 χρόνια, για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα εντός του 2011
            Μέχρι 5 χρόνια , για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα εντός του 2012
            Μέχρι 6 χρόνια, για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα εντός του 2013
            Μέχρι 7 χρόνια, για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από 1.1.2014.
Ως προς τον τρόπο αναγνώρισης και εξαγοράς των αναφερόμενων χρόνων, σημειώνεται ότι:
Όσον αφορά το χρόνο στρατιωτικής υπηρεσίας, ειδικά για τους ασφαλισμένους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1.1.2011 μέχρι 31.12.2014, με βάση τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, το ποσό εξαγοράς του αναγνωριζόμενου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας καταβάλλεται μειωμένο κατά 50%, ανεξάρτητα από τον τρόπο καταβολής του (εφάπαξ ή σε δόσεις ή με παρακράτηση του 1/3 της σύνταξης). Σε καμιά όμως περίπτωση, το τελικά καταβαλλόμενο ποσό δεν μπορεί να είναι κατώτερο αυτού που προκύπτει, με βάση υπολογισμού το 25πλάσιο του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη όπως ισχύει κάθε φορά ( το 2010 είναι 33,04 ευρώ).
Ο χρόνος σπουδών, ο χρόνος μαθητείας, καθώς και ο χρόνος ανεργίας αναγνωρίζονται τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης, ύστερα από αίτηση του ασφαλισμένου. Για κάθε αναγνωριζόμενο μήνα καταβάλλεται ποσό εξαγοράς, το οποίο προκύπτει από τον υπολογισμό ποσοστού 20% για τους φορείς κύριας ασφάλισης και ποσοστού 6% για τους φορείς επικουρικής ασφάλισης, υπολογιζομένων στο 25πλάσιο του ΗΑΕ (Ημερομίσθια Ανειδίκευτου Εργάτη) που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης. Περαιτέρω, καθορίζεται ο τρόπος καταβολής του ποσού εξαγοράς που προκύπτει από τις παραπάνω αναγνωρίσεις (είτε εφάπαξ με έκπτωση 15%, είτε σε μηνιαίες δόσεις ίσες με τους αναγνωριζόμενους μήνες, είτε με παρακράτηση του ¼ του ποσού της σύνταξης) και επιπλέον προβλέπεται η επιβολή των αναλογούντων πρόσθετων τελών, σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής μηνιαίας δόσης.
Ως προς την προσμέτρηση του χρόνου απουσίας από την εργασία λόγω κύησης και λοχείας και των ημερών επιδότησης λόγω ασθένειας και τακτικής ανεργίας, επισημαίνεται ότι αυτές λαμβάνονται υπόψη, μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος και όχι για τον προσδιορισμό του δικαιούμενου ποσού σύνταξης.


Στα 60 και με 40ετία

Σημαντικό είναι ότι δεν θίγεται η 35ετία για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1983

Νέες προϋποθέσεις και ηλικιακά όρια στη συνταξιοδότηση των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες θέτει εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας, βάσει της οποίας η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για όλους τους ασφαλισμένους γίνεται με τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ορίου ηλικίας και χρόνου ασφάλισης που ισχύουν κατά το έτος συμπλήρωσης των απαιτούμενων ενσήμων.

Σημαντικό είναι ότι δεν θίγεται η 35ετία για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1983, ενώ η αναγνώριση των πλασματικών ετών μπορεί να γίνει έως το τέλος του 2013 και ο εργαζόμενος θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με τους υφιστάμενους όρους κι όχι με εκείνους που θα ισχύουν τότε, οι οποίοι θα είναι πολύ δυσμενέστεροι των σημερινών. Το ηλικιακό όριο αναπροσαρμόζεται στα 60 έτη, το οποίο ισχύει και για τους ασφαλισμένους που έχουν ενταχθεί στα ταμεία αυτά από το 1993 και μετά.

Οι αλλαγές που επέρχονται είναι οι εξής:

Αυξάνεται από 1.1.2011 ο απαιτούμενος για συνταξιοδότηση χρόνος ασφάλισης των ασφαλισμένων των (πρώην) ειδικών ταμείων που υπήχθησαν στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης από 1.1.1983 έως 31.12.1992 κατά 1 έτος και μέχρι τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης. Επιπλέον αυξάνεται σταδιακά από 1.1.2012 και το όριο ηλικίας μέχρι τη συμπλήρωση του 60ού έτους.

Κατά το μεταβατικό διάστημα σταδιακής αύξησης του ορίου ηλικίας και του χρόνου ασφάλισης, ήτοι κατά τα έτη 2011-2014, ο/η ασφαλισμένος/η δικαιούται σύνταξης με τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας και του χρόνου ασφάλισης που ισχύουν κατά το έτος συμπλήρωσης των 35 ετών ασφάλισης. Θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα έχουν και οι ασφαλισμένοι που μέχρι 31.12.2010 συμπληρώνουν το χρόνο ασφάλισης (δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση τα 35 έτη) με προσμέτρηση χρόνων που προβλέπονται στο άρθρο 40 του Ν. 2084/92, εφόσον η σχετική αίτηση αναγνώρισης υποβληθεί μέχρι 31.12.2013.

Οι ασφαλισμένοι αυτοί συνταξιοδοτούνται με το όριο ηλικίας που ισχύει κατά το έτος 2010. Δεν θίγονται οι ασφαλισμένοι των ειδικών ταμείων που υπήχθησαν στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης μέχρι 31.12.1982. Γι’ αυτούς εξακολουθεί να ισχύει διάταξη του Ν. 3029/2002 και θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 35 ετών ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ανεξαρτήτως πότε θα συμπληρώσουν τα 35 έτη ασφάλισης.
Συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται μέχρι 31.12.2010 από ασφαλισμένους των πρώην ειδικών ταμείων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δε θίγονται από την παραμονή στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και συνταξιοδοτικές μεταβολές που επιφέρει ο νόμος αυτός δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ούτε τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους.

Οι ασφαλισμένοι μετά την 1.1.1993 σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, πλην ΟΓΑ, θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης και του 60ού έτους της ηλικίας τους, συμπεριλαμβανομένου για τη συμπλήρωση του χρόνου αυτού και του χρόνου ασφάλισης σε οποιονδήποτε ομοειδή φορέα. Έτσι, νέος ασφαλισμένος (δηλαδή υπαχθείς στην ασφάλιση από 1.1.1993 και εφεξής) π.χ. στο (πρώην) ΤΑΠ-ΟΤΕ μπορεί να συνυπολογίσει για τη συμπλήρωση των 40 ετών χρόνο σε οποιονδήποτε άλλον φορέα κύριας ασφάλισης μισθωτών (π.χ. χρόνο ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Επιπλέον, όσοι ασφαλισμένοι από 1.1.1983-31.12.1992 στα (πρώην) ειδικά ταμεία συμπληρώνουν μέχρι 31.12.2010 37 έτη υποχρεωτικής ασφάλισης, θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Η δυνατότητα αυτή καταργείται από 1.1.2011. Σημειώνεται ότι συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται μέχρι 31.12.2010 από ασφαλισμένους των πρώην ειδικών ταμείων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δε θίγονται από την παραμονή στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και συνταξιοδοτικές μεταβολές που επιφέρει ο νόμος αυτός δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ούτε τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους.
Το όριο ηλικίας των 60 ετών ή μικρότερο αυτού προβλέπεται από γενικές ή καταστατικές διατάξεις για την πλήρη συνταξιοδότηση λόγω γήρατος ασφαλισμένων φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αυξάνεται κατά 1 έτος κάθε χρόνο από 1.1.2011 και μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας, με την επιφύλαξη μεταξύ άλλων ειδικών διατάξεων για εργαζόμενους σε ΒΑΕ. Επιπλέον, όπου προβλέπεται χορήγηση μειωμένης σύνταξης σε γυναίκες ασφαλισμένες με όριο ηλικίας μικρότερο του 60ου, το όριο αυτό αυξάνεται κατά 1 έτος από 1.1.2011 και για κάθε επόμενο έτος μέχρι τη συμπλήρωση του 60ου.

Η διατύπωση της διάταξης αυτής αφορά όλους τους ασφαλισμένους ανεξαρτήτως χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση και εφόσον βέβαια δεν θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι 31.12.2010. Σημειώνεται ότι για συνταξιοδοτικά δικαιώματα, που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται μέχρι 31.12.2010 από ασφαλισμένους των πρώην ειδικών ταμείων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δε θίγονται από την παραμονή στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και συνταξιοδοτικές μεταβολές που επιφέρει ο νόμος αυτός δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ούτε τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους.\

Θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα έχουν και οι ασφαλισμένοι/ες που μέχρι 31.12.2010 συμπληρώνουν το χρόνο ασφάλισης με προσμέτρηση χρόνων που προβλέπονται στο άρθρο 40 του Ν. 2084/92, εφόσον η σχετική αίτηση αναγνώρισης υποβληθεί μέχρι 31.12.2013. Οι ασφαλισμένοι αυτοί συνταξιοδοτούνται με το όριο ηλικίας που ισχύει κατά το έτος 2010.

Τέλος, ανακαθορίζεται το όριο ηλικίας που προβλέπεται για τη συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα παιδιά, ήτοι ασφαλισμένων από 1.1.1983-31.12.1992 των φορέων και κλάδων που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και των ασφαλισμένων των ενταχθέντων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κλάδων Σύνταξης του ΤΑΠ-ΙΛΤ, ΤΣΠ-ΑΤΕ και ΤΣΕΑΠΓΣΟ.

Το ίδιο ισχύει και για το όριο ηλικίας για τις μητέρες με ανήλικα τέκνα σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης από 1.1.1993 και εφεξής, καθώς και για τις ασφαλισμένες μέχρι 31.12.1992 με τρία παιδιά.

Τι ισχύει για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου

Τις λεπτομέρειες που ισχύουν για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου στα χρόνια συνταξιοδότησης, ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας. Δείτε στο παρακάτω αφιέρωμα, ποιοι χρόνοι αναγνωρίζονται και από ποιους, πόσα θα πληρώσετε κατά περίπτωση για την αναγνώριση, ποιες είναι οι εκπτώσεις που παρέχονται καθώς και αναλυτικά αριθμητικά παραδείγματα.

Τι ισχύει για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου

Ερωτήσεις και απαντήσεις από το υπ. Εργασίας
Τις λεπτομέρειες που ισχύουν για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου στα χρόνια συνταξιοδότησης, ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας. Δείτε στο παρακάτω αφιέρωμα, ποιοι χρόνοι αναγνωρίζονται και από ποιους, πόσα θα πληρώσετε κατά περίπτωση για την αναγνώριση, ποιες είναι οι εκπτώσεις που παρέχονται καθώς και αναλυτικά αριθμητικά παραδείγματα.
Ποιοι είναι οι νέοι χρόνοι που αναγνωρίζονται για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και προσαύξηση της σύνταξης
Με το νέο ασφαλιστικό νόμο παρέχεται η δυνατότητα αναγνώρισης χρόνων ασφάλισης με τους οποίους ο εργαζόμενος διευκολύνεται για να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά και σε περιπτώσεις για να προσαυξήσει τη σύνταξή του. Μέχρι σήμερα οι χρόνοι που μπορούσαν να αναγνωρίσουν ήταν περιορισμένοι (στρατός, γονική άδεια, χρόνος ανατροφής παιδιών κλπ) και δεν αφορούσαν το σύνολο των περιπτώσεων αλλά ειδικές κατηγορίες. Με τις νέες ρυθμίσεις ο ασφαλισμένος μπορεί να αναγνωρίσει επιπλέον
1.Το χρόνο επιδοτούμενης ανεργίας μέχρι 300 ημέρες (1 έτος) ανεξάρτητα από την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η επιδότηση ανεργίας
2.Το χρόνο επιδοτούμενης ασθένειας και μέχρι 300 ημέρες (1 έτος) ανεξάρτητα από την περίοδο που έλαβε χώρα η ασθένεια
3.Το χρόνο σπουδών σε μέσες, ανώτερες και ανώτατες σχολές
4.Το χρόνο ανεργίας για τον οποίο δεν έχει επιδοτηθεί ο εργαζόμενος ή παρουσιάζεται γενικώς κενό ασφάλισης, μετά όμως την υπαγωγή στην ασφάλιση οποιουδήποτε ταμείου
5.Το χρόνο απουσίας από την εργασία για τις μητέρες λόγω κύησης και λοχείας και μέχρι 119 ημέρες
6.Το χρόνο απεργίας για τον οποίο υπάρχει κενό ασφάλισης
7.Τον πλασματικό χρόνο για τα παιδιά ανεξάρτητα από την ημερομηνία γέννησής τους ο οποίος ανέρχεται σε 1 χρόνο για ένα παιδί, 3 χρόνια για 2 παιδιά και 5 χρόνια για 3 παιδιά
8.Το χρόνο άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας και μέχρι 8 χρόνια πριν από την εγγραφή του επαγγελματία στον ΟΑΕΕ, εφόσον δεν έχουν καταβληθεί εισφορές
Ποιοι έχουν δικαίωμα να αναγνωρίσουν τους νέους ΄΄πλασματικούς΄΄ χρόνους;
Οι νέοι ΄΄πλασματικοί΄΄ χρόνοι αναγνωρίζονται μόνο από εκείνους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011 και μετά. Αντίθετα όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2010 αναγνωρίζουν τους χρόνους που ίσχυαν με τους προηγούμενους νόμους (π.χ. στρατιωτική θητεία, χρόνος ανατροφής παιδιών κ.λ.π.)
Πόσα χρόνια μπορεί να αναγνωρίσει ο εργαζόμενος από τους νέους χρόνους που προβλέπονται στο νέο ασφαλιστικό νόμο;
Ένας εργαζόμενος που θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2011 μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι 4 χρόνια. Όποιος θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2012 μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι 5 χρόνια, το 2013 μέχρι 6 χρόνια και από το 2014 και μετά μέχρι 7 χρόνια.
Τα ΄΄πλασματικά΄΄ χρόνια αναγνωρίζονται μόνο σε ταμεία κύριας ασφάλισης ή και στα επικουρικά;
 Τα ΄΄πλασματικά΄΄ χρόνια αναγνωρίζονται και στα επικουρικά ταμεία με τις ίδιες προϋποθέσεις που αναγνωρίζονται στα ταμεία κύριας ασφάλισης. Οι εισφορές βέβαια για την αναγνώριση χρόνου στα επικουρικά ταμεία είναι πολύ μικρότερες (στις περισσότερες περιπτώσεις 6% επί των συντάξιμων αποδοχών).
Για ποιους χρόνους που αναγνωρίζονται δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές;
Χωρίς την καταβολή εισφορών αναγνωρίζεται, ο χρόνος της επιδοτούμενης ανεργίας και μέχρι 300 ημέρες, ο χρόνος επιδοτούμενης ασθένειας και μέχρι 300 ημέρες, ο χρόνος κύησης και λοχείας για τις μητέρες και μέχρι 119 ημέρες και ο χρόνος συνταξιοδότησης με αναπηρική σύνταξη. Αντίθετα για όλους τους άλλους χρόνους που αναγνωρίζονται καταβάλλονται εισφορές.
Τι θα πληρώσω για να αναγνωρίσω το χρόνο στρατιωτικής θητείας;
Σε όλα τα ταμεία ο χρόνος στρατιωτικής θητείας αναγνωρίζεται με την καταβολή εισφοράς που αντιστοιχεί στο άθροισμα των εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη, επί των συντάξιμων αποδοχών που έχει ο εργαζόμενος κατά το μήνα υποβολής της αίτησης. Για τους μισθωτούς η εισφορά στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι το 20% επί των συντάξιμων αποδοχών. Για τους δημόσιους υπαλλήλους είναι 6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών, ενώ για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες η εισφορά για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται είναι ίση με την εισφορά που καταβάλλει ο ασφαλισμένος στον κλάδο σύνταξης.
Σε ποιες περιπτώσεις έχω έκπτωση για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας;
Έκπτωση 30% παρέχεται σε όσους ασφαλισμένους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011 μέχρι 31/12/2014.
Έκπτωση 50% παρέχεται σε όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2015 και μετά.
Τι θα πληρώσω για να αναγνωρίσω τα χρόνια σπουδών;
Ο χρόνος σπουδών, σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές, ο χρόνος μαθητείας και ο χρόνος φοίτησης σε μέσες επαγγελματικές σχολές αναγνωρίζονται με την καταβολή εισφορών που αντιστοιχεί στο 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται.

Τι θα πληρώσω για να αναγνωρίσω το χρόνο ανατροφής παιδιών;
Ο χρόνος ανατροφής παιδιών αναγνωρίζεται με την καταβολή εισφορών που αντιστοιχεί στο 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται.
Τι θα πληρώσω για να αναγνωρίσω εκπαιδευτική άδεια ή χρόνο απεργίας;
Για τους χρόνους εκπαιδευτικής άδειας ή απεργίας ο εργαζόμενος καταβάλλει για κάθε μήνα που θα αναγνωρίσει ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του συντάξιμου μισθού που έχει κατά το μήνα υποβολής της αίτησης.
Τι θα πληρώσω για να αναγνωρίσω το χρόνο ανεργίας;
Για το χρόνο της επιδοτούμενης ανεργίας δεν καταβάλλονται εισφορές. Ο χρόνος αυτός αναγνωρίζεται χωρίς εξαγορά για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Για οποιοδήποτε άλλο χρόνο ανεργίας ή κενού ασφάλισης που υπάρχει μετά την πρώτη ασφάλιση σε οποιοδήποτε φορέα, ο εργαζόμενος πληρώνει εισφορά για κάθε μήνα που θα αναγνωρίσει, ίση με το 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη όπως αυτό ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Πως μπορώ να πληρώσω στο ταμείο μου για την αναγνώριση των ΄΄πλασματικών΄΄ χρόνων;
Η πληρωμή στα ταμεία γίνεται εφάπαξ εντός τριμήνου από την ειδοποίηση του ταμείου, οπότε υπάρχει έκπτωση 15% στο ποσό. Παρέχεται όμως η δυνατότητα το συνολικό ποσό να εξοφληθεί σε τόσες μηνιαίες δόσεις όσοι είναι οι μήνες που αναγνωρίζονται. Στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος συνταξιοδοτείται η δόση παρακρατείται από τη σύνταξη με ποσό ίσο με το ¼ αυτής.
Προσοχή: Στα επικουρικά ταμεία το ποσοστό εισφοράς για τις αναγνωρίσεις είναι κατά κανόνα 6%
Μπορώ με την αναγνώριση των ΄΄πλασματικών΄΄ χρόνων να πάρω σύνταξη σε μικρότερη ηλικία;
Στην πραγματικότητα και σε πολλές περιπτώσεις με την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων παρέχεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα νωρίτερα, οπότε αποφεύγει την μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ή των επιπλέον ετών εργασίας.
Παράδειγμα 1ο
Εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα έχει συμπληρώσει μέχρι το 2010 στο ΙΚΑ 4.500 ημέρες ασφάλισης και είναι μητέρα ανήλικου παιδιού που ενηλικιώνεται το 2015. Η μητέρα του παραδείγματος μας θα μπορούσε να συμπληρώσει 5.500 ημέρες ασφάλισης το 2013 οπότε για να πάρει σύνταξη θα έπρεπε να συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας της για μειωμένη σύνταξη και το 65ο για πλήρη. Με την αναγνώριση το 2011 (μέχρι 4 έτη) συμπληρώνει τα 5.500 ένσημα το έτος αυτό και θεμελιώνει δικαίωμα με το όριο ηλικίας που ισχύει για το χρόνο αυτό, δηλαδή το 52ο έτος της ηλικίας για μειωμένη σύνταξη και το 57ο για πλήρη σύνταξη.
Παράδειγμα 2ο
Εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα έχει συμπληρώσει μέχρι το τέλος του 2010 9.000 ημέρες ασφάλισης. Το 2010 επίσης συμπληρώνει το 55ο έτος της ηλικίας του. Με το καθεστώς που ίσχυε πριν το νέο ασφαλιστικό νόμο ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα μπορούσε να πάρει σύνταξη εφόσον θα συμπλήρωνε το 58ο έτος της ηλικίας του και 10.500 ημέρες. Με το νέο καθεστώς το 2011 μπορεί να αναγνωρίσει ΄΄πλασματικά΄΄ χρόνια και να συμπληρώσει 10.500 ημέρες ασφάλισης οπότε διατηρεί το όριο ηλικίας των 58 ετών.
Σε ποιες περιπτώσεις τα «πλασματικά» χρόνια συνυπολογίζονται για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και σε ποιες για την προσαύξηση της σύνταξης;
Σε όλες τις περιπτώσεις τα χρόνια που αναγνωρίζονται, συνυπολογίζονται για θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Ειδικά όμως για προσαύξηση της σύνταξης συνυπολογίζονται τα χρόνια για τα οποία προβλέπεται η πληρωμή εισφοράς (αναγνώριση με εξαγορά).
Πότε συμφέρει να αναγνωριστούν οι «πλασματικοί» χρόνοι;
Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2010 η αναγνώριση γίνεται οποτεδήποτε από τον ενδιαφερόμενο, πάντοτε βέβαια, με αίτηση που υποβάλλεται στο ταμείο του.
Ακολουθούν ενδεικτικά παραδείγματα
 Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και συμπληρώνω μέχρι το τέλος του 2010, 10.000 ημέρες ασφάλισης. Έχω υπηρετήσει 2 έτη στρατιωτική θητεία. Πότε θεμελιώνω συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πότε μπορώ να αναγνωρίσω το χρόνο στρατιωτικής θητείας; Εάν πληρώσω το στρατό το 2011 θα έχω έκπτωση;
Θεμελιώνετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2010, εφόσον αναγνωρίσετε 500 τουλάχιστον ημέρες από τη στρατιωτική σας θητεία. Για να πάρετε σύνταξη θα πρέπει να συμπληρώσετε το 58ο έτος της ηλικίας σας. Η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας μπορεί να γίνει και σήμερα αλλά και μέχρι την 31/12/2013. Δεν θα έχετε έκπτωση για την αναγνώριση του στρατού, γιατί ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010.
Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και έχω συμπληρώσει 9.000 ημέρες ασφάλισης το 2010. Είμαι 56 ετών. Πότε θεμελιώνω συνταξιοδοτικό δικαίωμα; Τι πρέπει να κάνω για να πάρω το συντομότερο δυνατόν σύνταξη;
Το 2011 εφόσον συνεχίσετε την εργασία σας, θα έχετε 9.300 ημέρες ασφάλισης. Μπορείτε να αναγνωρίσετε 1.200 ημέρες ασφάλισης (από ανεργία, από στρατό, από σπουδές κ.ο.κ.), έτσι ώστε να συμπληρώσετε 10.500 ημέρες ασφάλισης και να θεμελιώσετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα για χορήγηση σύνταξης στο 58ο έτος της ηλικίας σας.
Για να καταβληθεί η σύνταξη απαιτούνται βέβαια 10.800 ημέρες ασφάλισης τις οποίες θα συμπληρώσετε το 2012 οπότε και μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε.
Είμαι ασφαλισμένος του ΙΚΑ και συμπλήρωσα 8.500 ημέρες ασφάλισης. Είμαι 55 ετών. Πότε μπορώ να πάρω σύνταξη και ποιες αναγνωρίσεις μπορώ να κάνω;
Για να θεμελιώσετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να πάρετε πλήρη σύνταξη πριν το 65ο της ηλικίας σας πρέπει να συμπληρώσετε 10.500 ημέρες ασφάλισης. Εάν συνεχίσετε την εργασία σας το 2012 θα έχετε συμπληρώσει 9.100 ημέρες ασφάλισης.
Με τα 5 επιπλέον χρόνια που μπορείτε να αναγνωρίσετε το 2012 συμπληρώνετε 10.500 ημέρες ασφάλισης και θεμελιώνετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Για να καταβληθεί στη συνέχεια η σύνταξη σας απαιτείται να συμπληρώσετε το 59ο έτος της ηλικίας σας και συνολικά 11.100 ημέρες ασφάλισης.
Είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και έχω συμπληρώσει 4.800 ημέρες ασφάλισης και το 48ο έτος της ηλικίας μου. Πότε μπορώ να θεμελιώσω συνταξιοδοτικό δικαίωμα;
Το 2011 εφόσον αναγνωρίσετε όσο χρόνο χρειάζεται για να συμπληρώσετε 5.500 ημέρες ασφάλισης, θεμελιώνετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Για να καταβληθεί όμως η σύνταξη μειωμένη θα πρέπει να συμπληρώσετε το 52ο έτος της ηλικίας σας, ενώ για πλήρη σύνταξη θα πρέπει να συμπληρώσετε το 57ο έτος της ηλικίας σας.
Εργάζομαι στο Δημόσιο και έχω προσληφθεί πριν το 1983. Συμπληρώνω το 2010, 31 χρόνια ασφάλισης. Μπορώ το 2011 να αναγνωρίσω 4 χρόνια και να συνταξιοδοτηθώ ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας με 35 συνολικά χρόνια ασφάλισης;
Δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε 4 χρόνια. Αυτό ισχύει για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από 1/1/2011 και μετά. Δεν ισχύουν για σας οι νέοι χρόνοι που αναγνωρίζονται αλλά μόνο όσοι ίσχυαν πριν την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου.
Για παράδειγμα μπορείτε να αναγνωρίσετε το χρόνο στρατιωτικής θητείας και εφόσον συμπληρώσετε 35 χρόνια ασφάλισης, μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε χωρίς όριο ηλικίας.
Εργάζομαι στο Δημόσιο και έχω συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης το 2010 μαζί με τα χρόνια που είχα στον ιδιωτικό τομέα. Είμαι μητέρα ανηλίκου παιδιού και η ηλικία μου είναι 47 ετών. Πότε μπορώ να συνταξιοδοτηθώ;
 Έχετε θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά για να συνταξιοδοτηθείτε θα πρέπει να συμπληρώσετε το 50ο έτος της ηλικίας σας. Δεν αλλάζουν για εσάς οι προϋποθέσεις ακόμα και αν έχει ενηλικιωθεί το παιδί σας μετά τη συμπλήρωση της 25ετίας.
Εργάζομαι στο Δημόσιο και έχω συμπληρώσει 23 χρόνια. Είμαι μητέρα ανηλίκου παιδιού που ενηλικιώνεται το 2013. Πως μπορώ να θεμελιώσω συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να πάρω σύνταξη; Έχω δύο παιδιά.
Το 2012 μπορείτε να αναγνωρίσετε 2 χρόνια και να συμπληρώσετε 25 χρόνια ασφάλισης (τα δύο χρόνια μπορεί να είναι από τα παιδιά ή έτη σπουδών κ.λ.π.). Έτσι θεμελιώνετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορείτε να πάρετε σύνταξη με τη συμπλήρωση του 52ου έτους της ηλικίας σας.
Είμαι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ και συμπληρώνω το 2010, 33 χρόνια ασφάλισης. Η ηλικία μου είναι 56 ετών. Πότε μπορώ να πάρω σύνταξη;
Για να πάρετε σύνταξη θα πρέπει απαραίτητα να συμπληρώσετε το 60ο έτος της ηλικίας σας. Μετά λοιπόν από 4 χρόνια εάν έχετε συμπληρώσει 37 χρόνια ασφάλισης μπορείτε να αναγνωρίσετε άλλα 2 χρόνια (π.χ. του στρατού) και να συμπληρώσετε 39 χρόνια που απαιτούνται και να συνταξιοδοτηθείτε.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Συνάντηση ΠΕΠΕ με Δ.ντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συνάντηση ΠΕΠΕ με Δ.ντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 2 Αυγούστου συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΠΕ με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο.





Στην συνάντηση παραβρέθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕ , ο Πρόεδρος Θεοδωρόπουλος , ο Γεν. Γραμματέας Τουρλής , ο Αντιπρόεδρος Βελλής , ο Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας Λειβαδιώτης , ο ταμίας Γκαντζιντικίδης και τα μέλη  συνάδελφοι Κάσσης ,Συρόπουλος , Φιλλιπόπουλος , Γενιδούνιας .Επίσης την συνάντηση παρακολούθησε ο συνάδελφος Ευθήμερος Θανάσης .

Τα θέματα της συνάντησης αφορούσαν το καθηκοντολόγιο και το οργανόγραμμα και την πορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
Αναλυτικότερα 

  • Για το οργανόγραμμα .Η ΠΕΠΕ ζήτησε να επανέλθουν  οι 4 βαθμοί που υπήρχαν  στον κλάδο και να εξισωθούν με αντίστοιχους βαθμούς οικονομικά ( επίδομα ευθύνης , πχ αρχιμηχανοστασιάρχης να είναι ισόβαθμος με τον αρχιμηχανικό ) , να διατηρηθούν οι υφιστάμενες έδρες και το κάθε γραφείο να αποτελεί αυτόνομη μονάδα με επικεφαλής μηχανοστασιάρχη και αυτόνομη διοικητική υποστήριξη. Επιπλέον ζητήθηκε από τον Γραμματέα  να γίνει έδρα  το γραφείο  του Κιάτου .Σε διευθύνσεις όπως αυτή της ασφάλειας και της ποιότητας να τοποθετηθούν στελέχη και από την έλξη , αφού έτσι διαρθρώνεται μια σύγχρονη εταιρεία εκμετάλλευσης ενώ ζητήθηκε και η αναβάθμιση του τμήματος κυκλοφορίας με την τοποθέτηση στελεχών από την έλξη ως επικεφαλής σε Αθήνα κ Θεσσαλονίκη   . Ο κ. Ζηλιασκόπουλος  από την πλευρά του τόνισε ότι είναι ένα θέμα που σύντομα θα κλείσει , ζήτησε γραπτώς τις προτάσεις της ΠΕΠΕ τις οποίες βρήκε ενδιαφέρουσες ,  επιφυλάχτηκε ωστόσο για το θέμα της αυτόνομης διοικητικής υποστήριξης των εδρών ( αν θα υπάρχουν επικεφαλής μηχανοστασιάρχες σε μικρές έδρες ) .Τονίστηκε απο τον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ ότι δεν είναι δυνατό να συρικνώνεται διοικητικά ο κλάδος της έλξης την ώρα που δημιουργούνται νέες Διευθύνσεις με πολυάριθμους Δ/ντες και Γεν. Δ/ντες .Κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό .
  • Για το καθηκοντολόγιο .Τονίστηκε ότι αίτημα της ΠΕΠΕ είναι στον θάλαμο μηχανοδήγησης να υπάρχουν μόνο πιστοποιημένοι μηχανοδηγοί ( ή και βοηθοί ) , ο μηχανοδηγός δεν θα πρέπει να γίνει υπάλληλος γενικών καθηκόντων με το να του ανατίθενται συνεχώς αλλότρια καθήκοντα .Ο κ. Ζηλιασκόπουλος τόνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της Διοίκησης να υπάρξει άλλος πέραν των μηχανοδηγών μπροστά στον θάλαμο μηχανοδήγησης , ούτε προτίθεται να κάνει τους μηχανοδηγούς υπαλλήλους γενικών καθηκόντων αφού σκοπός της είναι να καλυφθούν οι ανάγκες της εταιρείας και όχι να ανατεθούν εργασίες που θα εμποδίζουν τα κύρια καθήκοντα . Το ζήτημα βρίσκεται σε σχεδιασμό και παρέπεμψε σε διάλογο με τον Δ/ντη ΔΙΚΑΜ , προκειμένου να λυθούν τα όποια προβλήματα.Τόνισε ότι επιδίωξη της Διοίκησης είναι ένας πιο αποτελεσματικός μηχανισμός λειτουργίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
  • Αναφορικά με την πορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , δήλωσε πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στον στόχο η εταιρεία να παρουσιάζει μηδενικά ελλείμματα ( είπε ότι το μηνιαίο έλλειμμα έχει πέσει γύρω στα 1.5 εκ και ότι με την νέα τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμοστεί από την Κυριακή θα μειωθεί επιπλέον , ενώ παράλληλα θα εξεταστεί εκ νέου των θέμα των χρεώσεων από τον ΟΣΕ που θεωρούνται αρκετά υψηλές .πχ Τέλη υποδομής κτλπ ) και ότι πεποίθηση του είναι ότι η βιωσιμότητα της εταιρείας δεν κινδυνεύει ενώ δεν θεωρεί ότι υπάρχει άμεσο θέμα ιδιωτικοποίησης της.  Πιθανότερο θα ήταν να εισέλθει νέος operator παρά η ιδιωτικοποίηση είπε. Διέψευσε τα όσα ακούγονται και γράφονται για δήθεν 600 μετατάξεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ , λέγοντας πως υπάρχει έλλειψη και όχι πλεόνασμα προσωπικού ενώ στο αίτημα για την επιστροφή των μεταταχθέντων απάντησε πως αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με την κερδοφορία της εταιρείας για να ακουστεί .Την κερδοφορία την συνέδεσε ιδιαίτερα με το θέμα των εμπορευματικών μεταφορών , θεωρώντας την είσοδο στο Θριάσσιο ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της εταιρείας ( ανέφερε την δρομολόγηση σύντομα απευθείας εμπορικών συρμών Ειδομένη - Θριάσσιο ) , ενώ όπως τόνισε για να προχωρήσει η εφαρμογή του Ν.3891/2010 που προβλέπει μεταβίβαση του τροχαίου υλικού στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , αυτή πρέπει να είναι απαραίτητα βιώσιμη .Για τον λόγο αυτό δέχεται συνεχώς ελέγχους από την επιτροπή ανταγωνισμού .
  • Επιπλέον είπε ότι στις προθέσεις της Διοίκησης είναι να υπάρξει πολύ σύντομα σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού .Στο αίτημα της ΠΕΠΕ για επανεξέταση  του  τρόπου καταβολής της χιλιομετρικής αποζημίωσης συμφώνησε , βάζοντας στο τραπέζι θέμα για πριμ παραγωγικότητας που θα το αντικαταστήσει και θα συνδέεται με την συμμετοχή του προσωπικού στην παραγωγή ( τύπος εκτελούμενων τρένων , ακρίβεια , ποιοτικά χαρακτηριστικά κτλπ ) .Τόνισε πως αναγνωρίζει την προσπάθεια των μηχανοδηγών για την λειτουργία της εταιρείας αφού προσπαθούν καθημερινά να ανταποκριθούν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες .
Τέθηκε το θέμα της εκπαίδευσης των 13 βοηθών μηχανοδηγών , το θέμα της καθαριότητας των συρμών , το θέμα με την χορήγηση γάλατος στο προσωπικό , το θέμα της έκπτωσης που δικαιούται το προσωπικό για αγορά εισιτηρίων .Για το θέμα της καθαριότητας ο κ.Ζηλιασκόπουλος ανέφερε πως γίνεται συνεχώς προσπάθεια , για το θέμα του γάλατος δεν απάντησε , σημείωσε το θέμα της εκπαίδευσης των βοηθών , ενώ για το θέμα των εισιτηρίων είπε ότι η συμμετοχή των εργαζομένων θα είναι 20% , ενώ θα εκδοθούν νέες ταυτότητες με barcode σύντομα .
Τέλος διατυπώθηκε η διαφωνία με την επιλογή της Διοίκησης να προσλάβει security που θα συνοδεύουν τον έλεγχο εισιτηρίων ( Γιατί διώξατε τόσο κόσμο που ήταν εκπαιδευμένος και τώρα προσλαμβάνεται εργολάβους ....)

Αποστολέας Γενιδούνιας Κώστας.( σε μια συζήτηση 2 και πλέον ωρών δεν μπορούν να αναφέρονται όλα με την παραμικρή λεπτομέρεια , προσπάθησα να μεταφέρω τα κύρια σημεία της κουβέντας ).

Διευκρινίσεις μέσω 15 ερωτήσεων-απαντήσεων για αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης

 ΠOIOI χρόνοι αναγνωρίζονται ως πλασματικοί και προσμετρώνται στη συνταξιοδότηση, πόσα χρόνια μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος για να βγει νωρίτερα στη σύνταξη, τι πρέπει να πληρώσει έναν ασφαλισμένος για την προσμέτρηση, είναι μερικά ερωτήματα που περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στον μίνι ασφαλιστικό οδηγό που εξέδωσε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μέσω 15 ερωτήσεων-απαντήσεων και παραδειγμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της προηγούμενης εβδομάδας εκδόθηκε και διευκρινιστική εγκύκλιος για τους χρόνους που αναγνωρίζονται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης, η οποία στάλθηκε σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η ισχύς της εγκυκλίου ξεκινά από την 1.1.2011 και αφορά τους ασφαλισμένους που συγκεντρώνουν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις: α) θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα κατ'Α αποκλειστικότητα από 1.1.2011 και εφεξής, και β) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή 12 έτη ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να αναγνωρίσουν σταδιακά έως και επτά πλασματικά έτη ασφάλισης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Yπουργείο Εργασίας:

• Aλλες περίοδοι πλασματικού χρόνου αναγνωρίζονται επί πληρωμή, ενώ άλλες όχι.
• Ωστόσο, είτε με εξαγορά είτε χωρίς εξαγορά συνυπολογίζονται για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
• Προσαύξηση στη σύνταξη προβλέπεται μόνο στις περιπτώσεις αναγνώρισης ετών ασφάλισης με την καταβολή χρηματικού ποσού (εξαγορά).

1. Ποιοι είναι οι νέοι χρόνοι που αναγνωρίζονται για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και προσαύξηση της σύνταξης;
Με τον νέο ασφαλιστικό νόμο παρέχεται η δυνατότητα αναγνώρισης χρόνων ασφάλισης με τους οποίους ο εργαζόμενος διευκολύνεται για να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις για να προσαυξήσει τη σύνταξή του. Μέχρι σήμερα οι χρόνοι που μπορούσαν να αναγνωρίσουν ήταν περιορισμένοι (στρατός, γονική άδεια, χρόνος ανατροφής παιδιών κ.λπ.) και δεν αφορούσαν το σύνολο των περιπτώσεων αλλά ειδικές κατηγορίες.
Με τις νέες ρυθμίσεις ο ασφαλισμένος μπορεί να αναγνωρίσει επιπλέον:
1. Τον χρόνο επιδοτούμενης ανεργίας μέχρι 300 ημέρες (1 έτος) ανεξάρτητα από την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η επιδότηση ανεργίας.
2. Τον χρόνο επιδοτούμενης ασθένειας και μέχρι 300 ημέρες (1 έτος) ανεξάρτητα από την περίοδο που έλαβε χώρα η ασθένεια.
3. Τον χρόνο σπουδών σε μέσες, ανώτερες και ανώτατες σχολές.
4. Τον χρόνο ανεργίας για τον οποίο δεν έχει επιδοτηθεί ο εργαζόμενος ή παρουσιάζεται γενικώς κενό ασφάλισης, μετά όμως την υπαγωγή στην ασφάλιση οποιουδήποτε ταμείου.
5. Τον χρόνο απουσίας από την εργασία για τις μητέρες λόγω κύησης και λοχείας και μέχρι 119 ημέρες.
6. Τον χρόνο απεργίας για τον οποίο υπάρχει κενό ασφάλισης.
7. Τον πλασματικό χρόνο για τα παιδιά ανεξάρτητα από την ημερομηνία γέννησής τους, ο οποίος ανέρχεται σε 1 χρόνο για ένα παιδί, 3 χρόνια για 2 παιδιά και 5 χρόνια για 3 παιδιά.
8. Τον χρόνο άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας και μέχρι 8 χρόνια πριν από την εγγραφή του επαγγελματία στον ΟΑΕΕ, εφόσον δεν έχουν καταβληθεί εισφορές.

2. Ποιοι έχουν δικαίωμα να αναγνωρίσουν τους νέους «πλασματικούς» χρόνους;
Οι νέοι «πλασματικοί» χρόνοι αναγνωρίζονται μόνο από εκείνους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011 και μετά. Αντίθετα όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2010 αναγνωρίζουν τους χρόνους που ίσχυαν με τους προηγούμενους νόμους (π.χ. στρατιωτική θητεία, χρόνος ανατροφής παιδιών κ.λπ.)

3. Πόσα χρόνια μπορεί να αναγνωρίσει ο εργαζόμενος από τους νέους χρόνους που προβλέπονται στον νέο ασφαλιστικό νόμο;

Eνας εργαζόμενος που θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2011 μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι 4 χρόνια. Oποιος θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2012 μπορεί να αναγνωρίσει μέχρι 5 χρόνια, το 2013 μέχρι 6 χρόνια και από το 2014 και μετά μέχρι 7 χρόνια.

4. Τα «πλασματικά» χρόνια αναγνωρίζονται μόνο σε ταμεία κύριας ασφάλισης ή και στα επικουρικά;
Τα «πλασματικά» χρόνια αναγνωρίζονται και στα επικουρικά ταμεία με τις ίδιες προϋποθέσεις που αναγνωρίζονται στα ταμεία κύριας ασφάλισης. Οι εισφορές βέβαια για την αναγνώριση χρόνου στα επικουρικά ταμεία είναι πολύ μικρότερες (στις περισσότερες περιπτώσεις 6% επί των συντάξιμων αποδοχών).

5. Για ποιους χρόνους που αναγνωρίζονται δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές;
Χωρίς την καταβολή εισφορών αναγνωρίζονται ο χρόνος της επιδοτούμενης ανεργίας και μέχρι 300 ημέρες, ο χρόνος επιδοτούμενης ασθένειας και μέχρι 300 ημέρες, ο χρόνος κύησης και λοχείας για τις μητέρες και μέχρι 119 ημέρες και ο χρόνος συνταξιοδότησης με αναπηρική σύνταξη.
Αντίθετα για όλους τους άλλους χρόνους που αναγνωρίζονται καταβάλλονται εισφορές.

6. Τι θα πληρώσω για να αναγνωρίσω τον χρόνο στρατιωτικής θητείας;

Σε όλα τα ταμεία ο χρόνος στρατιωτικής θητείας αναγνωρίζεται με την καταβολή εισφοράς που αντιστοιχεί στο άθροισμα των εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη, επί των συντάξιμων αποδοχών που έχει ο εργαζόμενος κατά το μήνα υποβολής της αίτησης. Για τους μισθωτούς η εισφορά στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι το 20% επί των συντάξιμων αποδοχών. Για τους δημόσιους υπαλλήλους είναι 6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών, ενώ για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες η εισφορά για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται είναι ίση με την εισφορά που καταβάλλει ο ασφαλισμένος στον κλάδο σύνταξης.

7. Σε ποιες περιπτώσεις έχω έκπτωση για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας;

Eκπτωση 30% παρέχεται σε όσους ασφαλισμένους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011 μέχρι 31/12/2014.
Eκπτωση 50% παρέχεται σε όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2015 και μετά.

8. Τι θα πληρώσω για να αναγνωρίσω τα χρόνια σπουδών;

Ο χρόνος σπουδών, σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές, ο χρόνος μαθητείας και ο χρόνος φοίτησης σε μέσες επαγγελματικές σχολές αναγνωρίζονται με την καταβολή εισφορών που αντιστοιχεί στο 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται.

9. Τι θα πληρώσω για να αναγνωρίσω τον χρόνο ανατροφής παιδιών;
Ο χρόνος ανατροφής παιδιών αναγνωρίζεται με την καταβολή εισφορών που αντιστοιχεί στο 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται.

10. Τι θα πληρώσω για να αναγνωρίσω εκπαιδευτική άδεια ή χρόνο απεργίας;
Για τους χρόνους εκπαιδευτικής άδειας ή απεργίας ο εργαζόμενος καταβάλλει για κάθε μήνα που θα αναγνωρίσει ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του συντάξιμου μισθού που έχει κατά το μήνα υποβολής της αίτησης.

11. Τι θα πληρώσω για να αναγνωρίσω τον χρόνο ανεργίας;
Για τον χρόνο της επιδοτούμενης ανεργίας δεν καταβάλλονται εισφορές. Ο χρόνος αυτός αναγνωρίζεται χωρίς εξαγορά για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Για οποιονδήποτε άλλο χρόνο ανεργίας ή κενού ασφάλισης που υπάρχει μετά την πρώτη ασφάλιση σε οποιονδήποτε φορέα, ο εργαζόμενος πληρώνει εισφορά για κάθε μήνα που θα αναγνωρίσει, ίση με το 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη όπως αυτό ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

12. Πώς μπορώ να πληρώσω στο ταμείο μου για την αναγνώριση των «πλασματικών» χρόνων;
Η πληρωμή στα ταμεία γίνεται εφάπαξ εντός τριμήνου από την ειδοποίηση του ταμείου, οπότε υπάρχει έκπτωση 15% στο ποσό. Παρέχεται όμως η δυνατότητα το συνολικό ποσό να εξοφληθεί σε τόσες μηνιαίες δόσεις όσοι είναι οι μήνες που αναγνωρίζονται.
Στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος συνταξιοδοτείται η δόση παρακρατείται από τη σύνταξη με ποσό ίσο με το 1/4 αυτής.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Στα επικουρικά ταμεία το ποσοστό εισφοράς για τις αναγνωρίσεις είναι κατά κανόνα 6%

13. Μπορώ με την αναγνώριση των «πλασματικών» χρόνων να πάρω σύνταξη σε μικρότερη ηλικία;
Στην πραγματικότητα και σε πολλές περιπτώσεις με την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων παρέχεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα νωρίτερα, οπότε αποφεύγει τη μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ή των επιπλέον ετών εργασίας.
Παράδειγμα 1ο
Εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα έχει συμπληρώσει μέχρι το 2010 στο ΙΚΑ 4.500 ημέρες ασφάλισης και είναι μητέρα ανήλικου παιδιού που ενηλικιώνεται το 2015. Η μητέρα του παραδείγματός μας θα μπορούσε να συμπληρώσει 5.500 ημέρες ασφάλισης το 2013 οπότε για να πάρει σύνταξη θα έπρεπε να συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας της για μειωμένη σύνταξη και το 65ο για πλήρη.
Με την αναγνώριση το 2011 (μέχρι 4 έτη) συμπληρώνει τα 5.500 ένσημα το έτος αυτό και θεμελιώνει δικαίωμα με το όριο ηλικίας που ισχύει για τον χρόνο αυτό, δηλαδή το 52ο έτος της ηλικίας για μειωμένη σύνταξη και το 57ο για πλήρη σύνταξη.
Παράδειγμα 2ο
Εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα έχει συμπληρώσει μέχρι το τέλος του 2010 9.000 ημέρες ασφάλισης. Το 2010 επίσης συμπληρώνει το 55ο έτος της ηλικίας του. Με το καθεστώς που ίσχυε πριν τον νέο ασφαλιστικό νόμο ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα μπορούσε να πάρει σύνταξη εφόσον θα συμπλήρωνε το 58ο έτος της ηλικίας του και 10.500 ημέρες.
Με το νέο καθεστώς το 2011 μπορεί να αναγνωρίσει «πλασματικά» χρόνια και να συμπληρώσει 10.500 ημέρες ασφάλισης οπότε διατηρεί το όριο ηλικίας των 58 ετών.

14. Σε ποιες περιπτώσεις τα «πλασματικά» χρόνια συνυπολογίζονται για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και σε ποιες για την προσαύξηση της σύνταξης;
Σε όλες τις περιπτώσεις τα χρόνια που αναγνωρίζονται, συνυπολογίζονται για θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Ειδικά όμως για προσαύξηση της σύνταξης συνυπολογίζονται τα χρόνια για τα οποία προβλέπεται η πληρωμή εισφοράς (αναγνώριση με εξαγορά).
15. Πότε συμφέρει να αναγνωριστούν οι «πλασματικοί» χρόνοι;
Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2010 η αναγνώριση γίνεται οποτεδήποτε από τον ενδιαφερόμενο, πάντοτε βέβαια, με αίτηση που υποβάλλεται στο ταμείο του.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

1. Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και συμπληρώνω μέχρι το τέλος του 2010 10.000 ημέρες ασφάλισης. Eχω υπηρετήσει 2 έτη στρατιωτική θητεία. Πότε θεμελιώνω συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πότε μπορώ να αναγνωρίσω τον χρόνο στρατιωτικής θητείας; Εάν πληρώσω τον στρατό το 2011 θα έχω έκπτωση;
Θεμελιώνετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2010, εφόσον αναγνωρίσετε 500 τουλάχιστον ημέρες από τη στρατιωτική σας θητεία. Για να πάρετε σύνταξη θα πρέπει να συμπληρώσετε το 58ο έτος της ηλικίας σας. Η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας μπορεί να γίνει και σήμερα αλλά και μέχρι την 31/12/2013. Δεν θα έχετε έκπτωση για την αναγνώριση του στρατού, γιατί ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010.

2. Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και έχω συμπληρώσει 9.000 ημέρες ασφάλισης το 2010. Είμαι 56 ετών. Πότε θεμελιώνω συνταξιοδοτικό δικαίωμα; Τι πρέπει να κάνω για να πάρω το συντομότερο δυνατόν σύνταξη;
Το 2011 εφόσον συνεχίσετε την εργασία σας, θα έχετε 9.300 ημέρες ασφάλισης. Μπορείτε να αναγνωρίσετε 1.200 ημέρες ασφάλισης (από ανεργία, από στρατό, από σπουδές κ.ο.κ.), ώστε να συμπληρώσετε 10.500 ημέρες ασφάλισης και να θεμελιώσετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα για χορήγηση σύνταξης στο 58ο έτος της ηλικίας σας. Για να καταβληθεί η σύνταξη απαιτούνται βέβαια 10.800 ημέρες ασφάλισης τις οποίες θα συμπληρώσετε το 2012 οπότε και μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε.

3. Είμαι ασφαλισμένος του ΙΚΑ και συμπλήρωσα 8.500 ημέρες ασφάλισης. Είμαι 55 ετών. Πότε μπορώ να πάρω σύνταξη και ποιες αναγνωρίσεις μπορώ να κάνω;
Για να θεμελιώσετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να πάρετε πλήρη σύνταξη πριν από το 65ο της ηλικίας σας πρέπει να συμπληρώσετε 10.500 ημέρες ασφάλισης. Εάν συνεχίσετε την εργασία σας το 2012 θα έχετε συμπληρώσει 9.100 ημέρες ασφάλισης. Με τα 5 επιπλέον χρόνια που μπορείτε να αναγνωρίσετε το 2012 συμπληρώνετε 10.500 ημέρες ασφάλισης και θεμελιώνετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Για να καταβληθεί στη συνέχεια η σύνταξή σας απαιτείται να συμπληρώσετε το 59ο έτος της ηλικίας σας και συνολικά 11.100 ημέρες ασφάλισης.

4. Είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και έχω συμπληρώσει 4.800 ημέρες ασφάλισης και το 48ο έτος της ηλικίας μου. Πότε μπορώ να θεμελιώσω συνταξιοδοτικό δικαίωμα;
Το 2011 εφόσον αναγνωρίσετε όσο χρόνο χρειάζεται για να συμπληρώσετε 5.500 ημέρες ασφάλισης, θεμελιώνετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Για να καταβληθεί όμως η σύνταξη μειωμένη θα πρέπει να συμπληρώσετε το 52ο έτος της ηλικίας σας, ενώ για πλήρη σύνταξη θα πρέπει να συμπληρώσετε το 57ο έτος της ηλικίας σας.

5. Εργάζομαι στο Δημόσιο και έχω προσληφθεί πριν από το 1983. Συμπληρώνω το 2010 31 χρόνια ασφάλισης. Μπορώ το 2011 να αναγνωρίσω 4 χρόνια και να συνταξιοδοτηθώ ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας με 35 συνολικά χρόνια ασφάλισης;
Δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε 4 χρόνια. Αυτό ισχύει για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από 1/1/2011 και μετά. Δεν ισχύουν για σας οι νέοι χρόνοι που αναγνωρίζονται αλλά μόνο όσοι ίσχυαν πριν από την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου. Για παράδειγμα μπορείτε να αναγνωρίσετε τον χρόνο στρατιωτικής θητείας και εφόσον συμπληρώσετε 35 χρόνια ασφάλισης, μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε χωρίς όριο ηλικίας.

6. Εργάζομαι στο Δημόσιο και έχω συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης το 2010 μαζί με τα χρόνια που είχα στον ιδιωτικό τομέα. Είμαι μητέρα ανήλικου παιδιού και η ηλικία μου είναι 47 ετών. Πότε μπορώ να συνταξιοδοτηθώ;
Eχετε θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά για να συνταξιοδοτηθείτε θα πρέπει να συμπληρώσετε το 50ό έτος της ηλικίας σας. Δεν αλλάζουν για εσάς οι προϋποθέσεις ακόμα και αν έχει ενηλικιωθεί το παιδί σας μετά τη συμπλήρωση της 25ετίας.

7. Εργάζομαι στο Δημόσιο και έχω συμπληρώσει 23 χρόνια. Είμαι μητέρα ανήλικου παιδιού που ενηλικιώνεται το 2013. Πώς μπορώ να θεμελιώσω συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να πάρω σύνταξη; Eχω δύο παιδιά.
Το 2012 μπορείτε να αναγνωρίσετε 2 χρόνια και να συμπληρώσετε 25 χρόνια ασφάλισης (τα δύο χρόνια μπορεί να είναι από τα παιδιά ή έτη σπουδών κ.λπ.). Eτσι θεμελιώνετε συνταξιοδοτικό δικαίωμα και μπορείτε να πάρετε σύνταξη με τη συμπλήρωση του 52ου έτους της ηλικίας σας.

8. Είμαι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ και συμπληρώνω το 2010 33 χρόνια ασφάλισης. Η ηλικία μου είναι 56 ετών. Πότε μπορώ να πάρω σύνταξη;
Για να πάρετε σύνταξη θα πρέπει απαραίτητα να συμπληρώσετε το 60ό έτος της ηλικίας σας. Μετά λοιπόν από 4 χρόνια εάν έχετε συμπληρώσει 37 χρόνια ασφάλισης, μπορείτε να αναγνωρίσετε άλλα 2 χρόνια (π.χ. του στρατού) και να συμπληρώσετε 39 χρόνια που απαιτούνται και να συνταξιοδοτηθείτε.

Πώς προστατευόμαστε από τη θερμοπληξία

Στον άνθρωπο δημιουργείται το αίσθημα του ψύχους όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι χαμηλή, και αντιθέτως το αίσθημα του καύσωνα όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή.
Το εύρος διακύμανσης των τιμών της θερμοκρασίας, της σχετικής υγρασίας, και της κίνησης του αέρα όταν εξετάζονται πάντα σε ένα καλό συνδυασμό με την καλή ψυχική διάθεση, την άνεση και την αποδοτικότητα του ατόμου, καλείται ζώνη ευεξίας ή ζώνη ευφορίας.
Η ζώνη ευεξίας χαρακτηρίζεται από τις εξής τιμές:
  • Θερμοκρασία: καλοκαίρι 22ο C έως 26ο C
  • Χειμώνας 18ο C έως 22ο C
  • Υγρασία: 40% έως 60%
  • Κίνηση του αέρα : Ο όγκος του αέρα ενός κλειστού χώρου θα πρέπει να ανανεώνεται 1 έως 3 φορές / ώρα


Όταν οι αποκλίσεις από το εύρος διακύμανσης των τιμών της ζώνης ευεξίας είναι μικρές, είναι ανεκτές από τον ανθρώπινο οργανισμό χάρη στην ικανότητα προσαρμογής και τους προστατευτικούς μηχανισμούς που διαθέτει. Όταν όμως οι αποκλίσεις είναι μεγάλες ο οργανισμός αδυνατεί να προσαρμοστεί και εμφανίζονται παθολογικές καταστάσεις ακόμη και ο θάνατος.
Θερμοπληξία: Όταν το σώμα αδυνατεί να αποβάλλει θερμότητα, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, της αυξημένης σχετικής υγρασίας και της απουσίας της κίνησης του αέρα του περιβάλλοντος, εμφανίζεται βαριά νοσηρή κατάσταση η οποία ονομάζεται θερμοπληξία.
Στις ελαφρές περιπτώσεις το άτομο εμφανίζει κεφαλαλγία, μειωμένη αποδοτικότητα στην εργασία του, ταχύπνοια, ταχυκαρδία, αυξημένη εφίδρωση, ερυθρότητα στο πρόσωπο, και λιποθυμία. Σε βαρύτερες καταστάσεις παρατηρείται θερμοκρασία 40-41ο C, ηλεκτρολυτική διαταραχή, παραλήρημα, απώλεια συνείδησης, κώμα, ακόμα και θάνατος.
Παράγοντες οι οποίοι ευνοούν την πρόκληση θερμοπληξίας είναι η βαριά μυϊκή εργασία, η βαριά ενδυμασία, η υπερκατανάλωση τροφής, η παχυσαρκία και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
Πρόληψη
Συνιστάται η αποφυγή άσκοπης, και πολύωρης παραμονής και εργασίας στο ύπαιθρο κατά τη διάρκεια ημερών που χαρακτηρίζονται από νηνεμία, υψηλή θερμοκρασία και υγρασία. Αν παρόλα αυτά είναι αναπόφευκτη η εργασία μας στο ύπαιθρο, φροντίζουμε να κάνουμε τακτικά διαλείμματα και να ξεκουραζόμαστε σε σκιερά μέρη, να πίνουμε νερό, και να καταναλώνουμε αλμυρή τροφή ώστε να αναπληρώνουμε τους ηλεκτρολύτες που χάνουμε μέσω της εφίδρωσης. Φροντίζουμε πάντα να φορούμε ελαφριά ρούχα τα οποία διευκολύνουν την εφίδρωση.
Η παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα τα οποία έχουν υποστεί θερμοπληξία μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη ζωή τους, δηλαδή η μεταφορά του ατόμου σε σκιερό και δροσερό μέρος, απομάκρυνση των ενδυμάτων, ράντισμα του σώματος με δροσερό νερό, πόση άφθονων υγρών, και επικοινωνία με ιατρό.
Στους χώρους εργασίας είναι η επιβεβλημένο από τον νόμο, οι εργοδότες να μεριμνούν για τον κλιματισμό των κλειστών χώρων εργασίας, και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα, αλλά και τα μέσα ατομικής προστασίας που ενδείκνυνται για εργασία σε εξωτερικούς χώρους.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

«Κούρεμα στο εφάπαξ»

«Κούρεμα στο εφάπαξ»

«Κούρεμα στο εφάπαξ»Η αντίστροφη μέτρηση για τις μειώσεις σε συντάξεις και τα εφάπαξ άρχισε με την εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, η οποία ενεργοποιεί τις σχετικές διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου, ορισμένες εκ των οποίων έχουν και αναδρομική ισχύ. Ετσι, εκτός από τις μειώσεις στις συντάξεις, επέρχεται μείωση έως και 4.400 ευρώ στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και έως 15.000 ευρώ στο εφάπαξ των υπαλλήλων της ΔΕΗ.
Αμεσα κλείνει και το θέμα της αναμόρφωσης της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα (για τον Σεπτέμβριο) οι ανατροπές στις επικουρικές και στις αναπηρικές συντάξεις.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας, τίθενται σε ισχύ διατάξεις του νόμου για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ειδικότερα, προβλέπεται:
1. ΕΦΑΠΑΞ: Στους ασφαλισμένους του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ ) και του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ (Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας) οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από 1-1-2010 και μετά και δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική απόφαση καταβολής, το ποσό του εφάπαξ βοηθήματος καταβάλλεται μειωμένο σε ποσοστό 10% και 15% αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι από 10.000 – 15.000 ευρώ αναμένεται να χάσουν οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ και 4.000 – 4.400 οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το βασικό επιχείρημα του υπουργείου Εργασίας είναι ότι οι αναγνωρισμένες οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) έναντι ήδη συνταξιοδοτημένων υπαλλήλων είναι πάνω από 1,5 δισ. ευρώ και, αντίστοιχα, οι αναγνωρισμένες οφειλές του ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ αγγίζουν τα 119,4 εκατ. Τονίζεται ότι το Ταμείο της ΔΕΗ χρωστά ακόμη το εφάπαξ σε ασφαλισμένους που έχουν βγει στη σύνταξη από τον Απρίλιο του 2010. Το μεσοσταθμικό ποσό εφάπαξ που χορηγούσε κυμαινόταν γύρω στα 85.000 – 87.000 ευρώ. Με το κούρεμα του 15%, ο μέσος όρος του έκτακτου βοηθήματος αναμένεται να πέσει στα 72.000 – 74.000 (σ.σ. χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν μικρότερα ή μεγαλύτερα εφάπαξ ανάλογα με τις αποδοχές και τα χρόνια ασφάλισης).
2. Η ειδική εισφορά η οποία ισχύει υπέρ του ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων) από 1-7-2011 αφορά τους ασφαλισμένους του Ταμείου αυτού και υπολογίζεται σε ποσοστό 1% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των δικαιούχων υπαλλήλων.
3. Από τις ασφαλιστικές κατηγορίες επί των οποίων υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, οι πέντε πρώτες είναι υποχρεωτικές και οι υπόλοιπες δύο προαιρετικές. Με την εγκύκλιο Κουκτρουμάνη ορίζεται ο τρόπος κατάταξης και μετάταξης των ασφαλισμένων του κλάδου στις ασφαλιστικές κατηγορίες της. Ειδικότερα: Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών κατατάσσονται στην 1η ασφαλιστική κατηγορία και μετατάσσονται στις επόμενες υποχρεωτικές κατηγορίες ανά τριετία, με εξαίρεση τη μετάταξη από την 1η στη 2η υποχρεωτική κατηγορία, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από πέντε έτη ασφάλισης, ως εξής:
- Από την 1η στη 2η κατηγορία ύστερα από 5 έτη ασφάλισης.
- Από τη 2η στην 3η κατηγορία ύστερα από 3 έτη ασφάλισης (8 συνολικά).
- Από την 3η στην 4η κατηγορία ύστερα από 3 έτη ασφάλισης (11 συνολικά).
- Από την 4η στην 5η κατηγορία ύστερα από 3 έτη ασφάλισης (14 συνολικά).
Περικοπές για νέους και παλαιούς συνταξιούχους
Από την επόμενη χρονιά θα ισχύσουν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες προαναγγέλλονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ο νόμος για τις επικουρικές συντάξεις θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο και η εφαρμογή του θα γίνει από 1/1/2012. Οι μειώσεις που θα επέλθουν μετά και τις αναλογιστικές μελέτες που έχουν ξεκινήσει θα ολοκληρωθούν το 2015. Στόχος είναι ο περιορισμός και κάτω του 20% (έναντι της κύριας σύνταξης) όχι μόνο για όσους συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον αλλά και για τους παλαιούς συνταξιούχους.
Εκτιμάται από το υπουργείο Εργασίας ότι η μείωση θα είναι είναι της τάξης του 5%-6%, ενώ τα συνδικάτα εκτιμούν ότι θα φθάσει και το 30%. Τα επικουρικά ταμεία, τα οποία αυτήν τη στιγμή καλύπτουν περίπου 800.000 συνταξιούχους, θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις παροχές τους με βάση την οικονομική τους βιωσιμότητα.
Αυτό σημαίνει πως όσα κριθούν πως δεν είναι οικονομικά βιώσιμα θα πρέπει να περικόψουν τις συντάξεις. Σήμερα οι επικουρικές παρουσιάζουν διακυμάνσεις από Ταμείο σε Ταμείο και μπορεί να φτάνουν έως το 80% του συντάξιμου μισθού. Εκτιμάται ότι εννέα στα δέκα επικουρικά ταμεία κινδυνεύουν να μην περάσουν τις εξετάσεις και να αναγκαστούν να μειώσουν τις συντάξεις.
Ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας
Θα γίνει επανέλεγχος των αναπηρικών συντάξεων από τον Σεπτέμβριο με τη λειτουργία Eνιαίου Kέντρου Πιστοποίησης Aναπηρίας και στόχο τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων στο 8% – 9% (από 14%).
Μικρότερη λίστα θα αφορά το 10% των επαγγελμάτων
Προωθείται μέσα στο καλοκαίρι η επικαιροποίηση της λίστας βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. H νέα μικρότερη λίστα (η οδηγία της τρόικας είναι να παραμείνει το 10% των επαγγελμάτων) θα εφαρμοστεί άμεσα όπως προβλέπει ο νόμος Λοβέρδου, και δεν θα θιγούν όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν έως το τέλος 2014.
Οσοι απασχολούνται σε επαγγέλματα που θα εξαιρεθούν θα εξακολουθήσουν να υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά εφόσον συμπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι τις 31/12/2015 (δεν θίγονται όσοι έχουν συμπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις, δηλαδή 4.500 ένσημα, εκ των οποίων τα 3.600 στα βαρέα και ανθυγιεινά). Για όσους δεν θεμελιώνουν δικαίωμα, θα αυξηθούν αυτόματα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (θα ακολουθούν τα γενικά όρια που ισχύουν για όλους τους άλλους), θα χάσουν επιδόματα και θα διατηρήσουν μόνο τις προσαυξήσεις που είχαν στον μισθό για όσες ημέρες ήταν ενταγμένοι στα βαρέα.
Τονίζεται ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος προβλέπει τη σταδιακή αύξηση από 1/1/2011 έως την 1/1/2017 όλων των ορίων ηλικίας, από το 55ο στο 60ό (για πλήρη σύνταξη) και από το 53ο στο 58 (για μειωμένη) για όσους θα έχουν 10.500 ένσημα, από τα οποία 7.500 σε βαρέα. Το 60ό θα είναι το ελάχιστο όριο ηλικίας (από το 55ο το 2010) και για όσους θα συμπληρώσουν έως το 2015 τουλάχιστον 4.500 ένσημα, από τα οποία τα 3.600 σε βαρέα (το 2011 είναι το 56ο, το 2012 το 57ο, το 2013 το 58ο, το 2014 το 59ο και το 2015 το 60ό).